A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olyan borzasztót főzött a youtuber, hogy elvitték a rendőrök

Vágólapra másolva!
Nem viccelnek Indiában, nem kerülhet bármi a tányérra. Ezt a youtubert le is tartóztatták a főztje miatt, akár 7 év börtönt is kaphat..
Vágólapra másolva!

Újabban a YouTube indiai tartalomkészítőinek érdekes tetteiről is kezdenek hírek beszivárogni a nemzetközi sajtóba. A különféle tárgyakat a vonatsínre helyezett fiatalembert követően most egy szakácskodással foglalkozó csatorna házigazdája ellen intézkedtek a rendőrök, mert nem tetszett nekik a főztje.

Kodam Pranay Kumar ügyben érintett videója már nem érhető el, azonban a számára nagy nézettséget és kétes hírnevet hozott mozgóképen azt állította, hogy a klasszikus pávacurry elkészítését mutatja meg lépésről lépésre. Ezzel kettő baj van: egyrészt a páva az országának nemzeti madara, másrészt pedig védett állat, a helyi természetvédelmi szabályozás szerint illegális bántani, azaz például megenni.

Kumart többen jelentették a rendőrségen, augusztus 11-én pedig tizennégy napos előzetes letartóztatásba került.

A kihallgatásakor a youtuber azt állította a rendőröknek, hogy a nézettségért cserébe hazudott a közönségnek, ténylegesen csirkét főzött, ám a rendőrség szerint a telefonján talált videó bizonyítja, hogy páva került a tányérjára. Ezen túlmenően a YouTube-csatornáját átnézve a rendőrök úgy látták, hogy nem a páva lehetett az első védett áldozata, potenciálisan törvénytelenül egyéb jellegű erdőlakókat is megehetett.

A nyomozás még folyik, többek közt a lakhelyén vett ételminták laborelemzését követően lesz döntés a folytatást illetően.

A páva elpusztításáért papíron akár 7 év börtönbüntetést és 20 ezer rúpia (~86 ezer forint) pénzbüntetést is kaphatnak Indiában az elkövetők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!