[Frissítve] Jöhet PS5-re az új Indiana Jones akciójáték

indiana jones and the great circle videojáték
Indiana Jones and the Great Circle
Fotó: Machine Games / Bethesda Softworks
Vágólapra másolva!
Nem egész fél év múlva érkezhet a rajongók álma. Ráadásul az első hírekkel ellentétben a Playstation-verzió is elkészül.
Vágólapra másolva!

Pár hónapnyi csendet követően a napokban újból olyan pletykák érkeztek, hogy a Microsoft elérhetővé tehet egy vadiúj és fontos játékot a Sony PlayStation 5 konzollal rendelkezők számára. Konkrétum akkor még nem volt az ügyben, azonban többen is arra tippeltek, hogy a Bethesda alá tartozó Machine Games által fejlesztett Indiana Jones and The Great Circle-ről lehet szó.

Most egy megbízható szivárogtató azt állítja, hogy tényleg ez a belső nézetes akciójáték érkezik majd meg a PS5-re. Ennél pontosabb információval is előállt, tudomása szerint PC és Xbox Series platformokra idén decemberben fog megjelenni, majd a konzolokat érintő exkluzivitási időszakának lejártával még 2025 első felében befuthat a Sony konzoljára is.

Ez nem lenne meglepő, licencelt szellemi tulajdon lévén az Indiana Jones jogtulaja feltehetően maximalizálni kívánja a termékből származó bevételét.

Az sem valószínű, hogy a Microsoftnak üzletileg megérné kompenzációt fizetnie az elmaradt PS5-ös eladások után, a termék exkluzívnak való megtartása előreláthatóan nem fog érdemben javítani az Xbox Series gépek gyenge eladásain.

Frissítés: igaznak bizonyultak a pletykák. A Microsoft tájékoztatása szerint PC és Xbox Series platformokra 2024. december 9-én jelenik meg a játék, majd 2025 tavaszán PlayStation 5-re is befut majd. A sejthetőnek megfelelően az első naptól fogva elérhető lesz az Xbox Game Pass játékbérlőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!