A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

A Teslát is beperelték a megölt motoros szülei

tesla model 3 önvezető autó kocsi autopilot
Tesla Model 3
Fotó: Tesla
Vágólapra másolva!
Nem csak az autó sofőrjét tartják felelősnek az önvezetős tragédiáért. A Tesla önvezető rendszere is hibás szerintük.
Vágólapra másolva!

A nagy mértékű önvezetésre képes Tesla járművek az elmúlt években világszerte számos halálos balesetet okoztak, mert a felelőtlen vezetőik a gyártó és a hatóságok utasításai ellenére nem felügyelték haladás közben a járműveiket, pedig távol áll a tökéletestől az Autopilot rendszerük.

Tesla önvezető rendszer
A Tesla önvezető rendszer hiába figyelmeztette a sofőrt, hogy ő is figyeljen
Fotó: Tesla

Emiatt most újabb per indult, az amerikai Utah államban még 2022-ben meghalt egy motoros, miután egy Autopilot rendszer által vezetett Tesla Model 3 körülbelül 121-128 km/h sebességnél meglökte hátulról az államközi úton. A baleset kora délután és remek látási viszonyok között történt, a 34 éves Landon Embry elesett a motorjával és a helyszínen az életét vesztette.

Embry szülei most kártérítési pert indítottak a fiuk halála miatt, ebben az autó sofőrjét és a Teslát is megnevezték alperesként.

Állításuk szerint sofőr a józan ész és a felszólítások ellenére nem felügyelte az önvezető rendszert, plusz a fáradtsága miatt egyébként sem volt autóvezetésre alkalmas állapotban. Elsősorban őt viseli a felelősség tragédiáért, de a szülők ettől függetlenül a Teslát is hibásnak tartják, meglátásuk szerint az Autopilot biztonsági automatizmusai defektívek és elégtelenek, amelyre egyértelmű bizonyíték, hogy nem érzékelte a fiuk motorjának a jelenlétét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!