Jönnek a megfizethető NVIDIA G-Sync monitorok

Vágólapra másolva!
Nem kell többé külön és drága vezérlőegységet építeni beléjük.
Vágólapra másolva!

Bő egy évtizeddel a kép szétcsúszását megelőző dinamikus képfrissítési technológiának bemutatását követően az NVIDIA végre racionalizálta a G-Sync működését. A vállalat szerint a MediaTekkel partnerségben olyan monitorokba szánt általános vezérlőchipek készültek, amelyek teljesen leváltják az eddig használt, külön komponenst jelentett G-Sync vezérlőelektronikát.

nvidia g-sync mediatek
Az NVIDIA G-Sync összes funkcióját támogatják a MediaTek új monitorvezérlő lapkái
Fotó: NVIDIA

Ennek köszönhetően a monitorok gyártói a jövőben számottevően olcsóbban képesek lesznek olyan monitorokat piacra dobni, amelyek teljes mértékben támogatják a G-Sync összes funkcióját. 

A technológia legfontosabb eleme, hogy a monitorok képesek a képkockaszámhoz dinamikusan alkalmazkodó képfrissítési sebességgel megakadályozni a játék képének vízszintes vagy függőleges szétcsúszását a panelen, miközben messze simábbnak érződnek a mozgások.

A mostani racionalizálást az NVIDIA részben kényszerből lépte meg, a rivális AMD FreeSync ugyan minden tekintetben gyengébb megoldás, cserébe viszont már évek óta a legolcsóbb új monitorokban is elérhető.

A MediaTek költséghatékony új chipjeivel szerelt első monitorok az AOC Agon Pro AG276QSG2, az Acer Predator XB273U F5, továbbá az ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQNR lesznek.

Ezek mindegyike 1440p felbontású, HDR-es, 360 Hz-es megoldás, azaz belépőkategóriásnak nem titulálhatóak, de a jövőben a tényleg szélesebb kör számára is elérhető gamer monitorokba is bekerülnek majd a lapkák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!