A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi

Így követheti az olimpiát akár mobilról is

A párizsi olimpiát akár a mobilunkról is követhetjük majd.
Két versenyszám között is élvezhető street food és magasabb kategóriás fine dining is az olimpián.
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Nincs még vége az izgalmaknak, bőven van kinek szurkolni. Az olimpiát már akár a buszon utazva is követheti.
Vágólapra másolva!

Az olimpia mindig is lázba hozta az embereket. Magyarországon is így van ez, így itthon teljesen normálisnak számít, hogy tömegek maradnak fenn akár hajnalig, hogy megnézzenek egy kézilabda csoportmeccset, torna döntőt vagy  egy pingpong mérkőzést, hogy az úszásról, kajak-kenuról vagy a vízilabdáról ne is beszéljünk. 
A párizsi olimpia alatt is biztosan így lesz ez és az is biztos, hogy közvetítik majd a televízióban és a rádióban is a fontosabb versenyszámokat. De aki akarja, az 2024-ben már akár az interneten is követheti az olimpiát, hogy ne maradjon le semmiről. A vízilabdások a döntőbe jutás küszöbén, kajakosaink és kenusaink pedig még csak most kezdenek belelendülni, szóval rájuk fér a szurkolás. Mutatjuk a lehetőségeket.

A párizsi olimpiát akár a mobilunkról is követhetjük majd.
A párizsi olimpiát akár a mobilunkról is követhetjük majd. Fotó: Csudai Sándor
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Közvetítések on-line

A Médiaklikk hivatalos oldalán az interneten keresztül is nézhetőek majd a tv közvetítések. Itt csak ki kell választani azt a csatornát, amelynek a műsorára kíváncsiak vagyunk, és az Élő feliratra kattintva máris megnyílik egy külön ablakban a műsor. 
Ez remek dolog, de a tapasztalataink szerint ha nagy tömegek választják ezt a megoldást, akkor kevés lehet a sávszélesség, így a felbontás, és ezáltal a kép minősége alacsony. Márpedig ha valami fontos esemény van az olimpián, akkor joggal számíthatnk tömeges látogatásra, így ilyenkor jobb lehet a hagyományos módszert, azaz a televíziós közvetítést választani, amennyiben van erre lehetőség. 

Weboldalon a fontos információk

A Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából készült egy remek kis weboldal, az Olimpia.hu, amely ide kattintva érhető el. Ezen a honlapon megtalálható minden fontos információ a játékokkal kapcsolatban. Azaz a komplett naptár, a programok napi szintű bontásban, illetve a versenyhelyszínekről is meg lehet tudni rengeteg mindent.  

Emellett az oldalon bemutatják az összes magyar sportolót, akikről remek minőségű képek is felkerültek. Valamint rengeteg friss hír és cikk is felkerül az oldalra, amelyek központi témája természetesen az olimpia. A honlap kialakítása abszolút modern, átlátható, könnyen kezelhető és kellően látványos. Ide a versenyek elindulását követően természetesen az eredmények is azonnal megjelennek majd.

Az Origo sportrovata

Természetesen az Origo is aktívan követi majd az olimpia eseményeit. A szokásoknak megfelelően a helyszíni riportok, beszámolók sem hiányoznak majd. Emellett természetesen a legfrissebb hírek, eredmények is megjelennek majd, látványos keretek között. A főbb hírek a főoldalról is elérhetőek lesznek, de a sport rovatban a korábbi írások is könnyen megtalálhatóak lesznek majd.

Mobilról is követhetjük az olimpiát

Az olimpia szervezői jóvoltából készült egy hivatalos, kifejezetten okostelefonokra szánt, optimalizált applikáció is. Ez ingyenes szoftver, amely letölthető Android és iOS alapú mobilokra, azaz tehát az Apple iPhone-okra is. 
Az applikáció sajnos magyar nyelven nem kommunikál, de ezen kívül semmi másba nem lehet belekötni. Kiválóan felépített, átlátható szoftverről van szó, amely így könnyen kezelhető, felhasználóbarát.  Ebben az applikációban megtalálhatóak a programok, helyszínek, és természetesen itt is fel fognak bukkanni az eredmények, valamint az éremtáblázat is. Emellett olvashatóak érdekes hírek, szakcikkek is, meglehetősen látványos formában. 
A Paris 2024 Olympics applikáció innen tölthető le Android és iOS rendszerű telefonra.
Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!