A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyereket céloznak szexuális tartalmakkal a YouTube-on

tablet táblagép kisfiú fiú böngészés közösségi média tanuló diák gyerek gyermek
Fotó: Annie Spratt / Unsplash
Vágólapra másolva!
Bizarr animációs filmekkel próbálják lekötni a figyelmüket.
Vágólapra másolva!

Résen kell lenniük a gyerekeiket a YouTube elé ültető szülőknek, egyre nagyobb iparág épül a gyerekeket célzó, nonszensz animációs filmek készítése köré. Az efféle tartalmakat gyártó felek minimum erőfeszítéses és bizarr produkciókkal próbálnak jelentős közönséget kialakítani, így nézettséget és bevételt generálni.

youtube
Négy hónapnyi ártatlan beetető időszak után három hónapja kezdődött az efféle tartalmak publikálása az X Studio YouTube csatornán
Fotó: Origo

Mostanra tovább súlyosbodott a helyzet, internetes panaszok alapján gombamód szaporodnak az olyan csatornák, amelyek nyíltan szexuális nyitóképekkel, címekkel, továbbá jelenetekkel próbálják lekötni a gyerekek figyelmét. Az egyik legjobb példa az állítólag németországi eredetű X Studio, ez hét hónapja kezdett animációs filmeket publikálni. Először csak a szokásos nonszenszek voltak a videói, de három hónapja már folyamatosan szexuális tartalmakkal bombázza a gyerekeket.

A csatornának olyan 50 ezer feliratkozója és 11,5 millió feletti megtekintése van, ezzel a nagyok közé tartozik ebben az üzletben.

Hírünk írásáig a YouTube nem reagált a panaszokra, noha a felhasználási feltételei látszólag tiltják az efféle tartalmak megosztását, még akkor is, ha korhatárosnak lennének jelölve. Ennek megfelelően egyelőre nincs mit tenni, a szülőknek ténylegesen oda kell figyelniük, hogy mi kerül a gyerekeik szemei elé a videómegosztón.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!