Lelepleződött az Apple vezetőjének piszkos titka

tim cook jony ive apple iphone
Jony Ive és Tim Cook 2018-ban az iPhone XR piacra dobásának napján
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
Ingyen pénzt osztogat a legendás dolgozóknak, csak hogy papíron a cégnél maradjanak.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül másodjára állt elő különösen érdekes sztorival az Apple belső működését illetően a Bloomberg újságírója. Mark Gurman a napokban elárulta, hogy annak idején a vállalat marketingesei javarészt azért nem hagyták jóvá egy olcsó tévéokosító kütyü piacra dobását, mert az túl kedvező árú lett volna, ami a véleményük szerint árthatott volna az Apple imázsának.

Most ennél meghökkentőbb és jelenleg is releváns információ került napvilágra, ezúttal a vállalat legendásnak mondható felsővezetői kapcsán. Gurman úgy tudja, hogy Tim Cook nem szeret ikonikusnak mondható neveket elveszíteni, de nem feltétlenül gyakorlati okból, inkább attól tart, hogy a legendák távozása árt a dolgozók és a részvényesek hangulatának.

Emiatt ha legendás emberek kívánnak távozni az Apple-től, akkor próbálja húzni-halogatni a távozásukat. Kapnak egy jól hangzó titulusú és rendkívül jövedelmező új munkakört, de komolyan vehető munkát nem kell végezniük, gyakorlatilag csak dísznek vannak.

Gurman szerint kevéssel Steve Jobs halála után elsőként a hardveres dizájnokért felelt Bob Mansfield próbálta otthagyni a céget, de a fenti taktikával Tim Cook egészen 2020-ig a cégnél tartotta, majd Phil Schiller marketinges szakemberrel és Jony Ive formatervezővel is ebbe a játékba kezdett, Schiller a mai napig a vállalatnál van. Hamarosan újabb nagy név fog búcsúzni, Luca Maestri pénzügyi igazgató 2025-tel leköszön, de az Apple azt kommunikálja, hogy tanácsadóként folyamatosan a cég rendelkezésére fog állni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!