Alig jelent meg az új iPhone, már darabokban van

Apple iPhone 16 bemutató
Hiába lesz könnyebb otthon szétszerelni, mégsem éri meg ellopni az iPhone-okat.
Vágólapra másolva!
Az iFixit természetesen szétszerelte az új Apple telefont-t. Az erről készült videó megmutatja, hogyan működik az akkut tartó újfajta ragasztó és az iPhone új kamera gombjának mechanikája.
Vágólapra másolva!

Alighogy megérkezett az iPhone 16-os termékcsalád, az iFixit munkatársai máris elkezdték szétszedni őket, amit ezúttal megkönnyített, hogy az Apple már az első napon kiadta a javítási kézikönyveket.

iPhone, szétszedés, ifixit
Az iFixit 7 pontot adott az iPhone javíthatóságára.

A szétszerelési folyamat megmutatja a kamera vezérlőt, ami egy valódi gomb, amely mozog, valamint egy flex kábelt, amely valószínűleg méri az erőt, és a hűtőbordát, amely úgy tűnik, hogy úgy van elhelyezve, hogy az A18 chip Neural Engine neurális motorját hűvösen tartsa, miközben azt az AI munkaterhelés fűti.

Az idei frissítésnél az alap iPhone 16 egy okból érdekesebb lehet, mint a Pro modell - ez az első, amelyik elektromosan leválasztható ragasztót használ az akkumulátor rögzítéséhez.

Ahogy arról a The Information júniusban beszámolt, az Apple még nem minden telefonján használja az új ragasztót, de most már sokkal több információnk van arról, hogyan működik a valóságban. Az Apple javítási dokumentumaiban leírt folyamat megegyezik a Tesa ragasztóóriás által készített bemutatójával.

Miután a szakértő lecsatlakoztatta a videón az akkumulátort az alaplapról, elektromos áramot használt és így a korábban beragasztott elem elég könnyen kivehető volt. Ezután ahhoz, hogy a ragasztó az új akkumulátorhoz ragadjon, már csak nyomásra van szükség.

Az Apple megjegyzi, hogy idővel a kioldási idő hosszabb lehet, de ezeken a vadonatúj telefonokon az iFixit azt találta, hogy 20 V-os áram használata elég volt ahhoz, hogy öt másodperc alatt oldja fel a ragasztást, és az Apple szerint akár 30 V-ot is lehet használni. Az iFixit néhány mikroszkopikus közeli képet is mutatott az akkumulátort tartó keretről és az arra mart bordákról, amelyekhez az ragasztója kapaszkodik.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!