A használója felé fordítja a kijelzőjét a Lenovo laptopja

Vágólapra másolva!
Hangparanccsal nyitható és csukható, tabletként is használható.
Vágólapra másolva!

Nincs hiány a váratlanul érdekes koncepció laptopokból az IFA 2024 informatikai kiállításon, elsőként az Acer mutatott be kivehető kontrolleres gamer modellt, ezt követően pedig a Lenovo állt elő egy felettébb szokatlan trükkökre képes modellel.

A Lenovo Auto Twist AI PC a fedlap visszahajtási módszerétől függően tabletként és laptopoként is használható, a nagy érdekessége pedig az, hogy hangparancsra motorizált módszerrel képes kinyitni és visszacsukni a fedlapját, továbbá váltani a tabletszerű és a laptopszerű üzemmódok között.

Ezzel ráadásul nem ért véget a móka, a webkamerán át követni tudja a használóját és automatikusan felé forgatja a kijelzőpanelt, ami nem csak videócsevegéskor, de a hétköznapok során is hasznosnak és kényelmesnek bizonyulhat.

Nyitott kérdés, hogy a fedlap gépi forgatását végző mechanika mennyire strapabíró, de nem lenne meglepő, ha egy kisebb baleset is az életébe kerülne. A Lenovo kommunikációs vezetője a The Verge kérdéseire elmondta, hogy a cég által kiállított koncepció termékek jókora része az eredetileg bemutatott formájában sosem kerül piacra, még elválik, hogy a kijelzőt magától forgató laptopból lesz-e valaha boltokban kapható termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!