Windows-alkalmazást telepíthetünk az iPhone-okra, Macekre és Androidra

windows, osx, microsoft
Vágólapra másolva!
A Windows egy példányát most már szinte bármilyen eszközre streamelhetjük.
Vágólapra másolva!

A Microsoft ma Windows-alkalmazást indít macOS, iOS, iPadOS, webböngészőkre, androidos eszközökre és még Windows PC-kre is. A Windows alkalmazás lényegében egy csomópont a Windows egy példányának streamelésére a legkülönbözőbb forrásokból, többek között a Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop és más eszközökről.

windows, osx, microsoft
Olyan, mintha lenne egy lebutított Windows az Apple gépünkön.

Ez az új, egységes alkalmazás közel egy éve tesztelés alatt áll, és testreszabható kezdőképernyőt, többmonitoros támogatást és USB-átirányítást tartalmaz, így a helyi eszközöket, például webkamerákat, tárolóeszközöket és nyomtatókat úgy használhatja, mintha közvetlenül egy felhőalapú PC-hez csatlakoztatná őket.

Ez a Windows-alkalmazás a Microsoft munkahelyi és iskolai fiókjaira korlátozódik, mivel elsősorban a Windows és más operációs rendszerekhez készült Távoli asztali kliensek meglévő felhasználói számára készült, hogy átköltözhessenek. A Microsoftnak már évtizedek óta vannak hasonló alkalmazásai a Windowsban a PC-khez való távoli csatlakozásra, többek között a Remote Desktop Connection alkalmazás, amely még mindig a Windows 11 részeként érkezik. Ezek az alkalmazások, beleértve az új Windows-alkalmazást is, hasznosak a munkahelyi PC-khez való csatlakozáshoz személyes laptopról vagy PC-ről.

Azért egy sima Windows nem telepíthető így

Semmi jel nem utal azonban arra, hogy a Microsoft tervezné a fogyasztói fiókok támogatását az új Windows-alkalmazással. Tavaly derült ki, hogy a Microsoft hosszú távú célja, hogy a Windows-t teljesen a felhőbe helyezze át, hogy „lehetővé tegye a jobb AI-alapú szolgáltatásokat és az emberek digitális élményének teljes körű barangolását”.

Aki egy ilyen, teljes értékű Windowsra vágyik, az továbbra is válassza inkább mondjuk a Parallels Desktop megoldását.

A Windows-felhasználók a Microsoft Store-ból szerezhetik be a Windows-alkalmazást. Az Apple App Store-jából is elérhető macOS, iOS és iPadOS operációs rendszerekre. Az androidos verzió ma lép nyilvános előnézeti üzemmódba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!