Újabb tömeges leépítést tart az Xbox

xbox series gamepad kontroller controller játékvezérlő gaming gamer
Fotó: Kamil S / Unsplash
Vágólapra másolva!
A fejlesztők után az üzleti és egyéb dolgozókat ritkítja a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Nem akarnak véget érni az idén már olyan tizenkétezer dolgozót érintett játékipari leépítések. A nyilvános bejelentés előtt a The Verge birtokába jutott egy Phil Spencer üzletágvezető által írt belső körlevél, amely alapján a januári 1900 főt követően most további 650 főt épít le az Xbox.

Az év eleji óriási leépítés legnagyobb részt a játékfejlesztésben résztvevőket és az őket közvetlenül támogatókat érintette, stúdiók bezárásával és projektek törlésével járt. Spencer szerint a mostani második körben az üzleti és egyéb támogatói típusú pozíciókban dolgozók kerültek sorra, miután továbbra is folyik az Activision Blizzard integrálása az Xbox-üzletágba. Ez racionalizálásokkal jár, az üzletág hosszú távon fenntartható működésének biztosítása érdekében meg kell szüntetni a beolvadás miatt szükségtelenné vált pozíciókat.

Phil Spencer a levelében kifejtette, hogy nagyon sajnálja a helyzetet, a távozni kényszerült kollégákat világszerte végkielégítési csomaggal kívánja támogatni. Külön megerősítette, hogy a mostani elbocsátások játékokat, eszközöket, továbbá élményeket nem érintenek, és stúdióbezárásokra sem kerül majd sor.

A mostani második körrel idén már 2550 főt küldött el tömeges elbocsátás keretében az Xbox.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!