Jönnek a társházigazdák az Airbnb mobilappba

lakás otthon home
Fotó: Bench Accounting / Unsplash
Vágólapra másolva!
Teljes körű segítség kérhető tőlük az ingatlanok kiadásában.
Vágólapra másolva!

Jelentős hatékonyságnövelő fejlesztést jelentett be az ingatlanokat kiadók számára az Airbnb, első körben tíz országban bevezeti a társházigazdák felbérelhetőségét. A Co-Host Networkön keresztül a bérbeadók felbérelhetnek másokat, hogy elintézzék helyettük az ingatlanjaik kiadásával kapcsolatos munkákat, beleértve az adatlapjaik kezelését, a vendégekkel való kommunikációt, a következő vendégek befutása előtt elvégzendő teendőket, természetesen fizetségért.

Az Airbnb Co-Host Networkbe kizárólag olyan személyek jelentkezhetnek elérhető munkaerőként, akik legalább 10 kiadott nappal rendelkeznek a szolgáltatásban, az értékelésük pedig eléri a 4,8 csillagot. Az Airbnb ezekkel a kritériumokkal próbálja csökkenteni a problémás társházigazdák feltűnését a saját munkaerő-közvetítő rendszerében, de persze nincs rá garancia, hogy minden együttműködésre örömmel gondolnak majd vissza az üzleti partnerek.

airbnb
A mobilappban válogathatnak majd a lehetséges társházigazdák között a bérbeadók
Fotó: Airbnb

A társházigazdás rendszer elsősorban azok számára lehet hasznos, akik az egyéb elfoglaltságait miatt nehezen képesek még az Airbnb-s ingatlanjaik kezelésével is foglalkozni, vagy éppen túlságosan távol élnek azoktól.

A rendszer akár azt is realisztikussá teheti, hogy a kiadók tőlük kifejezetten távoli helyeken vásároljanak ingatlanokat, átmenetileg vagy hosszú távon Airbnb-s kiadás céljából.

A Co-Host Network első körben Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, továbbá Spanyolországban válik elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!