Nem érdekli a botrányos figurát, hogy nem kérnek belőle

dr disrespect guy beahm
Dr Disrespect az egyik élő közvetítésében
Fotó: DrDisrespect / YouTube
Vágólapra másolva!
Pár hónapig még biztosan nem kereshet pénzt a YouTube-on.
Vágólapra másolva!

Hozza a karakterét a világ egyik legismertebb, videójátékokat közvetítő híressége. A Dr Disrespect (Dr Tiszteletlenség) néven ismert Guy Beahmről június végén kiderült, hogy évekkel korábban megkörnyékezőnek tűnő privát üzeneteket küldött a Twitch-en egy fiatalkorú lánynak, mire az összes szponzora és vendége búcsút intett neki, ő pedig pár hétre javarészt eltűnt az internetről.

Nem tartott sokáig a helyzet, szeptember elején Dr Disrespect visszatért a 4,58 millió feliratkozós YouTube-csatornájára közvetíteni, ráadásul olyan narratívával állt elő, hogy karaktergyilkosságot próbáltak elkövetni ellene, nem próbálta megkörnyékezni a fiatal rajongóját, csak viccelődött vele. Valójában ő az áldozat, plusz ha tényleg meg is kívánta volna környékezni a lányt, akkor a fiatalkorúsága ellenére technikailag legális lehetett volna a légyott.

A YouTube-ra való visszatérése ellenére az elmúlt két hónapban Dr Disrespect nem keresett pénzt a platformon, mivel a botrány hatására a videómegosztó még korábban kitetette a szűrét a partnerprogramjából.

Szeptember elején lejárt a felfüggesztése, így képes volt újból jelentkezni a monetizációra. Ilyen kérésekkor a YouTube hatvan napon belüli elbírálási időt tart fenn magának, ennek az utolsó óráiban közölte, hogy nem veszi vissza a programba, de hatvan nap múlva újból megpróbálkozhat a jelentkezéssel.

Dr Disrespect természetesen nem örült a helyzetnek, de állítása szerint az újabb hatvan nap várakozási időt követően csak azért is újból jelentkezni fog. Viszont túlságosan látszólag nem bánkódik, állítása szerint minden idők legnagyobb üzleti lehetősége van a láthatáron, azonban ennél többet egyelőre nem kívánt elárulni a rajongóinak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!