Drónnal terjesztette a kábítószert a díler

dji mavic pro drón kavdrokopter
Fotó: Linford Miles / Unsplash
Vágólapra másolva!
Így is megtalálták az egyik felhasználó halála után a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Mindenki máshoz hasonlóan a drogdílerek is lelkesednek az életüket kényelmesebbé és biztonságosabbá tevő innovációk iránt, ennek jegyében a 34 éves Christopher Patrick Laney egy regisztrálatlan DJI kvadrokopterrel terjesztette másoknak a különféle kábítószereket. A drón használata nem segített azonban a büntetés megúszásában.

drón, kiszállítás, csomag
A drónok felhasználási területei már nagyon széleskörűek és sajnos nem mindig legálisak. Képünk illusztráció.
Fotó: AFP/Jaime Reina / AFP/Jaime Reina

A kaliforniai férfi ennek ellenére nemrég előzetes letartóztatásba került, a drónos terjesztés nem volt elég az anonimitásának a megőrzéséhez. A vesztét a 2023. január 17-én lebonyolított üzlete okozta, ennek során a drónjával a viszonteladójának szállított fentanilt egy templom parkolójába. A másik férfi ezután értékesített az anyagból egy nőnek, aki túladagolta azt és meghalt.

A Crany becenéven ismert drónos díler házának átkutatásakor a rendőrök 6,61 gramm metamfetamint és 16,15 gramm fentanilt is tartalmazó keveréket találtak. Emellett nem kerülte el a figyelmüket a díler AR-15 stílusú félautomata puskája és a két 9 mm-es pisztolya sem, mindhárom lőfegyvert sorozatszám nélküli alkatrészekből állították össze, ami természetesen illegális.

A díler ellen összesen kilenc vádpontot hozott fel az ügyész, az elítélése esetén minimum 25 év börtönbüntetésre számíthat, de ennél sokkal több is lehet belőle, az életfogytiglani sem kizárt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!