Bezárja a londoni irodáját a Kaspersky

laptop notebook számítógép macska home office
Fotó: Yibo Wei / Unsplash
Vágólapra másolva!
Ennek ellenére nem vonul ki teljesen az Egyesült Királyságból.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten nehéz időket él az orosz Kaspersky biztonsági cég, a nyáron nemzetbiztonsági aggodalmak miatt teljesen betiltották a termékeinek értékesítését az Egyesült Államokban, ezután a piacról való kilépését elbaltázva jóváhagyás nélkül telepített másik vírusirtót a volt ügyfelek számítógépeire, végül pedig a Google világszerte törölte az androidos appjait a Play Áruházból.

Ezzel nem ért véget a kálvária, váratlanul megkezdte az egyesült királyságbeli irodájának felszámolását, emiatt a cég szerint „ötvennél kevesebb” dolgozó nézhet új munka után az ünnepek előtt. Az iroda bezárásával a Kaspersky-nek nem lesz többé fizikai jelenléte az Egyesült Királyságban, de partnereken keresztül folytatja majd a termékeinek értékesítését, az ügyfelek pedig az európai terméktámogatási csapatához fordulhatnak majd a kérdéseikkel és a panaszaikkal.

A londoni iroda bezárása mögött nem politikai okok állnak, általános költségcsökkentési lépésről van szó, különösen az elmúlt hónapok eseményei után a vállalat kénytelen szorosabbra húzni a nadrágszíjat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!