Menesztette az ebédpénzzel visszaélőket a Facebook

étel étkezés food étkezőasztal
Fotó: Ambitious Studio* | Rick Barrett / Unsplash
Vágólapra másolva!
Naponta 26 ezer forintnyi pénzből rendelhetnek ételt a dolgozók.
Vágólapra másolva!

A nagy techcégek viszonylag nagyvonalúan bánnak a főállású dolgozóikkal, közülük néhányan pedig nem riadnak a lehetőségekkel való visszaéléstől. A hírek szerint a Facebookot és az Instagramot is birtokló Meta a múlt héten munkáltatói intézkedések megtételére kényszerült emiatt, egyes dolgozói ugyanis rutinszerűen visszaéltek az étkezésre biztosított pénzkeretükkel.

A vállalat saját étterem nélküli irodáiban dolgozók egyik juttatását az étkezési pénz jelenti, a munkanapjukat fizikailag az irodában töltők napi szinten 20 dollárt költhetnek reggelire, 25 dollárt ebédre, és további 25 dollárból vacsorázhatnak. Az elkölthető pénzt az Uber Eats vagy a Grubhub appokban bocsátja a rendelkezésükre a vállalat, ezekből való ételrendelésre használható.

Napi 70 dollárról, durván 26 ezer forintról van szó.

Ez persze sokak fantáziáját megmozgatta, a felhasználási szabályokkal visszaélve egyesek szándékosan halmozták az egyenlegüket, mások otthonra rendeltek belőle ételt, esetleg étel helyett háztartási termékekre költötték azt.

A pénzkeretükkel rendszeresen visszaélőket most meglepetésszerűen menesztette a Meta, míg a szabályokat alkalmanként megszegők megrovásban részesültek a fegyelmi probléma miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!