Samsung Galaxy Watch Ultra – Az okosórák új csúcsragadozója

Vágólapra másolva!
Kipróbáltuk a koreai gyártó legújabb, elpusztíthatatlan okosóráját. A Samsung Galaxy Watch Ultra már ránézésre is erőt sugall, de lássuk, milyen tudással rendelkezik!
Vágólapra másolva!

A Samsung okosóráinak sorozata az évek során folyamatosan fejlődött, és minden új kiadás egy lépéssel közelebb hozta a vállalatot a tökéletes okosóra megalkotásához. A legújabb modell, a Samsung Galaxy Watch Ultra, egyértelműen a legambiciózusabb a sorban, és a prémium kategóriás okosórák piacán igyekszik uralkodni. De vajon valóban méltó-e a “Ultra” jelzőre? Ebben a részletes tesztcikkben megvizsgáljuk, hogyan teljesít ez az óra a mindennapi használat során, milyen újdonságokat kínál, és hogy érdemes-e befektetni ebbe a készülékbe.

Samsung Galaxy Watch Ultra teszt
Samsung Galaxy Watch Ultra teszt

Külső, tulajdonságok

Az első dolog, amit a Samsung Galaxy Watch Ultra kapcsán észreveszünk, az a masszív, prémium megjelenés. Az óraház titániumból készült, ami rendkívül tartós, mégis könnyű. Az óra nagyobb, mint a legtöbb más modell a piacon, és 48 mm-es átmérőjével inkább a sportos, robusztus megjelenés kedvelőit célozza meg. A kijelzőt zafírkristály üveg védi, amely szinte teljesen karcálló, így a mindennapi használat során sem kell aggódnunk az apró sérülések miatt. A kijelző a 1,5 hüvelykes Super AMOLED technológiával készült, ami kiemelkedően szép színeket és magas fényerőt biztosít. A 480 x 480 pixeles felbontás részletgazdag képeket nyújt, így minden értesítés, alkalmazás vagy óralap élesen jelenik meg. A kijelző a napsütéses kültéri használat során is kiválóan olvasható, ami különösen fontos a sportos és aktív életet élő felhasználók számára.

Samsung Galaxy Watch Ultra teszt
A Samsung Galaxy Watch Ultra még a konkurens, Huawei strapabíró okosórájánál is robosztusabb

A szíjak is prémium minőségűek, többféle változatban kaphatók, beleértve a szilikon és a bőr opciókat. Ezek könnyen cserélhetők, így az óra megjelenését könnyen a személyes stílusunkhoz igazíthatjuk.

Teljesítmény és funkcionalitás

A Galaxy Watch Ultra az Exynos W920 processzorral és 1,5 GB RAM-mal van felszerelve, ami elegendő erőt biztosít az alkalmazások futtatásához és a zökkenőmentes használathoz. Az óra belső tárhelye 16 GB, ami bőven elegendő a zenék, alkalmazások és adatok tárolására. Az operációs rendszer a Wear OS, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók hozzáférjenek a Google Play Áruházhoz és annak alkalmazásaihoz.

Egészségfigyelés

Az egészségfigyelés terén a Samsung Galaxy Watch Ultra valóban kiemelkedő. Az órában megtalálható minden olyan funkció, amit egy modern okosórától elvárhatunk. Egyebek mellett:

  • Szívritmusfigyelés: A Watch Ultra képes a folyamatos szívritmus mérésére, akár egész nap, és figyelmeztetést küld, ha a pulzusunk túl magasra vagy alacsonyra süllyed.
  • EKG: Az óra beépített elektrokardiogram (EKG) funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy az óra képes legyen felismerni az esetleges szívritmuszavarokat.
  • Vér oxigénszint-mérés (SpO2): Az óra képes figyelni a vér oxigénszintjét, ami különösen hasznos lehet magaslati edzések vagy alvásfigyelés során.
  • Alvásfigyelés: Az óra képes nyomon követni az alvásunk minőségét, beleértve az alvási ciklusokat és a légzést is, ami részletes betekintést nyújt az éjszakai pihenésünkbe.
  • Stresszfigyelés: Az óra figyeli a stressz szintünket, és légzőgyakorlatokat kínál a stressz kezelésére.

Sportmódok

A Galaxy Watch Ultra különösen erős a sportfunkciók terén. Több mint 100 különböző sportmódot kínál, beleértve a futást, kerékpározást, úszást, súlyzós edzést és még sok mást. Az óra automatikusan felismeri a legtöbb mozgásformát, így ha elfelejtenénk elindítani az edzést, az óra magától is megteszi. A GPS funkcióval az óra pontosan nyomon követi az edzések során megtett távolságokat, és részletes adatokat szolgáltat a sebességről, a megtett útvonalról és az elégetett kalóriákról.

Samsung Galaxy Watch Ultra teszt
A Samsung Galaxy Watch Ultra 10 atm nyomásnak tud ellenállni biztonsággal. Ez bármilyen vízisporthoz megfelelő, de a búvárkodást már nem bírja.

Az úszók különösen értékelni fogják a 10 ATM vízállóságot, ami azt jelenti, hogy akár 100 méter mélységig is biztonsággal használható az óra vízben. Az úszásfigyelés pontosan követi a megtett távot, az úszásnemet és a tempót. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy szinte bármilyen vízisport során viselhetjük, kivéve a búvárkodást.

Akkumulátor

Az okosórák egyik fontos tulajdonsága az akkumulátor üzemideje. A Samsung sajnos ezen a területen meglehetősen elmarad a kínai gyártóktól, de a cég ígérete szerint ez az óra már akár 4-5 napig is működőképes egyetlen töltéssel, ami figyelemre méltó teljesítmény, különösen a nagy méretű és erős kijelző mellett. Ha intenzíven használjuk a GPS-t és az egészségfigyelő funkciókat, akkor az üzemidő a cég szerint 2-3 napra csökkenhet, amit mi magunk is tapasztaltunk, sőt, nálunk sajnos soha nem bírt ki az óra két teljes napot sem. Ami viszont még szomorúbb, hogy az óra ugyan gyors töltési funkcióval rendelkezik, de még így is lassabban töltött fel, mint a korábbi Samsung modellek, így már nem elég, ha a reggeli zuhanyzás idejére a töltőre tesszük -hacsak nem indítjuk a reggelt egy egyórás zuhannyal. A másik bosszantó dolog a töltéssel kapcsolatban, hogy az óra a saját töltőjén kívül semmilyen más vezeték nélküli töltőről nem hajlandó tölteni magát. Még a szabványos QI töltőkről sem. Kizárólag Samsung márkájú töltőkkel sikerült töltenünk, vagy Samsung telefonok hátoldalához fogva, a töltésmegosztás funkcióval. 

Okosfunkciók

A Galaxy Watch Ultra erőteljes okosfunkciókkal van felszerelve, amelyek segítenek a mindennapi életünk hatékonyabb kezelésében. Az óra támogatja a Bluetooth, Wi-Fi és LTE kapcsolatokat is, így a telefonunk nélkül is fogadhatunk hívásokat, olvashatunk üzeneteket, és akár zenét is streamelhetünk. A Samsung Pay integrációjával a Galaxy Watch Ultra lehetőséget ad a gyors és egyszerű érintés nélküli fizetésre, amely számos országban és üzletben elérhető.

Az órán futó Wear OS rendszer lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk a Google Play Áruházhoz, és telepítsünk különböző alkalmazásokat, beleértve a népszerű fitnesz és kommunikációs alkalmazásokat is. A Bixby személyi asszisztens segítségével hangparancsokat adhatunk az órának, bár sok felhasználó inkább a Google Asszisztenst preferálja.

Tartósság

A Samsung Galaxy Watch Ultra a MIL-STD-810G katonai szabvány szerint készült, ami azt jelenti, hogy az óra rendkívül strapabíró, és ellenáll a szélsőséges környezeti körülményeknek, beleértve a hőséget, hideget, ütődéseket és eséseket. A zafírkristály üveg és a titánium óraház szinte elpusztíthatatlan kombináció, így az óra hosszú távon is bírja a gyűrődést.

Összegzés: Samsung Galaxy Watch Ultra

A Samsung Galaxy Watch Ultra minden tekintetben egy csúcskategóriás okosóra, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt mind a sportolók, mind a prémium megoldásokra vágyó felhasználók számára. A robusztus dizájn, a rengeteg egészségügyi és sportfunkció, valamint a hosszú üzemidő mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az óra az okosóra piac egyik legjobb ajánlatává váljon. Az árazása összhangban van az általa kínált prémium funkciókkal. Így, figyelembe véve az anyagminőséget, a rengeteg funkciót és a külsőt, a befektetés mindenképpen megéri azok számára, akik a legjobbat keresik az okosórák világában. Már amennyiben van valakinek erre a célra 280 000 forintja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!