Így néz ki egy MI által összefoglalt, szakító SMS

szakítás breakup összetört szív szerelem
Fotó: Kelly Sikkema / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem kell a duma, frappánsan összefoglalta a lényeget az Apple.
Vágólapra másolva!

A párkapcsolatok formális felbontása különösen kellemetlen teendő, így nem ritka, hogy a szakítást bejelentő fél nem is személyesen közli a volt párjával a helyzetet, hanem szöveges üzeneteket küld számára. A most már bizonyítottan munkahelyet is elvett mesterséges intelligencia jóvoltából tovább fokozódott a helyzet kínossága, a címzettek a teljes üzenetek elolvasása előtt akár MI-s tartalmi összefoglalókban is értesülhetnek a szakító üzenetek lényegéről.

Ez történt a napokban egy amerikai szoftverfejlesztővel, Nick Spreen az iPhone 15 Pro mobilján futó Apple Intelligence jóvoltából értesült arról, hogy szakított vele a barátnője. A nő több külön szöveges üzenetet küldött neki a szakításról, amelyeket tapintatoson az alábbi felugró értesítésben foglalt neki össze a generatív mesterséges intelligencia:

Maddi Broke: nincs többé kapcsolatban; a holmijait szeretné a lakásból.

Az X közösségi oldalra kitett képernyőkép rövid idő alatt virálissá vált, Spreen pedig később egy újabb bejegyzésben megerősítette, hogy ez nem vicc volt. „Igen, ez valódi. Igen, tegnap történt. Igen, a születésnapomon”, közölte az internet népével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!