A Tesla illegális kiegészítőt árul a Cybertruckhoz

tesla cybertruck light bar
A Tesla szerint akár 480 méterre is képes elvilágítani a Cybertruck szélvédőjének tetejére tehető Light Bar fényszóró
Fotó: Tesla
Vágólapra másolva!
Emiatt jogi okból még a felrakását is csak félig hajlandó elvégezni.
Vágólapra másolva!

Önmagában is bizarr volt a Tesla részéről a nem igazán golyóálló Cybertruck piacra dobása, most pedig az egyik legismertebb technológiai youtuber jóvoltából figyelmet kapott, hogy csendben egy közúti használatra a legtöbb államban illegális kiegészítőt kezdett árulni a közúti tankjához az USA-ban.

Az elülső szélvédő tetejére ragasztással rögzíthető Light Bar egy opcionális másodlagos fényszóró, amely a brutális fényerejének és a magas pozíciójának köszönhetően fantasztikusan képes bevilágítani a terepet az éjszakai vezetéskor. Ettől függetlenül az USA legtöbb tagállamában illegális a közúti használata, mert teljesen elvakítja a szembejövő autósokat, csak off-road helyzetekben és magánutakon aktiválható. 

A Tesla által most árulni kezdett Light Bar a hivatalos leírása szerint akár 480 méterre is képes elvilágítani.

Az érdekes jogi helyzet miatt a Tesla márkakereskedői és szervizei kizárólag félig hajlandóak installálni a Light Bar fényszórót a Cybertruckra, csak felragasztják a szélvédőre és elvezetik a kábeleit a bekötési ponthoz. Ezt követően az autósok vagy bekötik maguk a kiegészítőt, vagy elviszik a kereskedők által ajánlott nem hivatalos szervizbe a kocsijukat, ahol megoldják a tényleges beüzemelését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!