Végtelen játékok, melyekkel bármennyit játszhatunk

fortnite epic games végtelen játék
A tervek szerint pár hónapon belül újból elérhető lesz az európai iPhone mobilokra a Fortnite
Fotó: Epic Games
Vágólapra másolva!
Íme pár játék, amit soha nem kell abbahagynunk, ha nem akarjuk. 5 végtelen játék a virtuális világok kedvelőinek.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg a legtöbb gamer ismeri már azt az érzést, amikor végigjátszunk egy játékot, és egy kis üresség marad bennünk. Vannak azonban olyan játékok, amelyekkel ez sosem történhet meg. Olyanok, amelyek szinte végtelen szórakozást nyújtanak, és évekig, évtizedekig leköthetnek minket. Ezekben a játékokban nincs egyértelmű végcél, szabadon fedezhetjük fel a virtuális világokat, fejleszthetjük karaktereinket, és interakcióba léphetünk más játékosokkal. Lássunk néhány példát az ilyen „végtelen játékokra"!

végtelen játék minecraft
A Minecraft az egyik leismertebb ilyen "végtelen játék".

Építsük fel a saját világunkat

A Minecraft az építős játékok királya. Egy végtelen világban találjuk magunkat, ahol szabadon bányászhatunk, építhetünk, és alkotó módon fejezhetjük ki magunkat. A Minecraft nem csak a kreativitást serkenti, hanem a problémamegoldó képességet is fejleszti. Meg kell küzdenünk az éjszaka felbukkanó szörnyekkel, és meg kell találnunk a túléléshez szükséges erőforrásokat. A lehetőségek tárháza végtelen: építhetünk egyszerű kunyhókat vagy grandiózus kastélyokat, felfedezhetünk barlangokat és óceánokat, sőt, akár saját farmot is létrehozhatunk.

mark zuckerberg civilization
Jól kivehető Mark Zuckerberg egyik régebbi fotóján, hogy épp a Civilization 5-tel játszott
Fotó: Mark Zuckerberg / Facebook

Hódítsuk meg a világot

A Civilization sorozat a stratégiai játékok klasszikusa. Egy civilizáció vezetését vesszük át, és a történelem folyamán vezetjük népünket a fejlődés útján. Diplomáciai, gazdasági és katonai döntéseket kell hoznunk, hogy civilizációnk virágozzon. A Civilization játékok végtelen újrajátszási értékkel rendelkeznek, hiszen minden alkalommal más civilizációt választhatunk, és más stratégiát alkalmazhatunk. Kísérletezhetünk a békés együttéléssel, vagy hódító hadjáratokra indulhatunk.

World of Warcraft
A World of Warcraft máig is hihetetlenül sikeres, folyamatosan érkeznek hozzá új kiegészítők, amikkel milliók játszanak.

Kalandozzunk egy fantasztikus világban

A World of Warcraft (WoW) a világ egyik legnépszerűbb MMORPG játéka. Egy fantasztikus világban kalandozunk, küldetéseket teljesítünk, és szörnyekkel harcolunk. A WoW legnagyobb vonzereje a közösségi élmény. Csoportokba verődve járjuk a világot, és együtt küzdünk meg a kihívásokkal. A WoW folyamatosan frissül új tartalmakkal, így mindig van mivel foglalkoznunk. Részt vehetünk epikus raid-ekben, PvP csatákban, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a társaság és a közösség nyújtotta élményt.

Videojáték Sims
A The Sims című videojáték az életről szólt, bár kicsit könnyebb volt benne házat szerezni Amerikában.

Éljünk egy másik életet

A Sims sorozat lehetővé teszi számunkra, hogy egy virtuális életet éljünk. Létrehozhatjuk saját Sim karakterünket, házat építhetünk nekik, családot alapíthatunk, és karriert építhetünk. A Sims játékokban a lehetőségek szinte végtelenek. Szabadon alakíthatjuk Simjeink életét, és bármit megvalósíthatunk, amit csak akarunk. Kreatívak lehetünk a házépítésben, izgalmas történeteket szőhetünk, és kiélhetjük az álmainkat a virtuális világban.

epic games fortnite battle royale mobiljáték gaming gamer
A Fortnite androidos változata
Fotó: Joshua Hoehne / Unsplash / https://unsplash.com/photos/person-holding-black-android-smartphone-QpTCSHzhWuo

Teszteljük a reflexeinket

A Counter-Strike és a Fortnite a világ két legnépszerűbb lövöldözős játéka. Mindkét játékban csapatokba verődve harcolunk egymás ellen. A Counter-Strike egy realisztikusabb lövöldözős játék, míg a Fortnite egy rajzfilmszerűbb stílusú játék. Mindkét játék nagyon versenyképes, gyors reflexekre és jó célzásra van szükségünk a győzelemhez. A folyamatos frissítések és az aktív közösség miatt ezek a játékok is szinte végtelen újrajátszási értékkel rendelkeznek. Fejleszthetjük a képességeinket, új stratégiákat tanulhatunk, és versenyekre is nevezhetünk.

A lista folytatódik, a végtelen játékok még ennél is többen vannak

Természetesen számos más játék is létezik, amelyek hosszú órákon át le tudnak kötni minket. A Grand Theft Auto Online, a Red Dead Online, az EVE Online, a No Man's Sky és a Destiny 2 csak néhány példa az olyan játékokra, amelyekben szinte végtelen a tartalom.

Ezek a játékok nem csak szórakoztatóak, hanem fejlesztik a kreativitást, a problémamegoldó képességet, a stratégiai gondolkodást és a csapatmunkát is. Ha olyan játékot keresünk, ami sokáig le tud kötni minket, akkor érdemes kipróbálnunk egyet a fentiek közül!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!