Ezek voltak a 2000-es évek legmenőbb videojátékai

Vágólapra másolva!
A 2000-es évek a videójáték-ipar forradalmi időszaka volt, amikor a technológiai fejlődés új játékélményeket és műfajokat hozott. Ezek közül válogattunk ki most pár kiváló videojátékot.
Vágólapra másolva!

A korábbi évtizedek legmenőbb és legfontosabb videojátékait felsoroló szubjektív listánkat a '80-as és a '90-es évek után a 2000-es évekkel folytatjuk. A korszak legfontosabb címei nem csak a szórakozásról szóltak, hanem alapjaiban változtatták meg, ahogy a játékosok a virtuális világokat felfedezték. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 2000-es évek legmeghatározóbb videojátékait, amelyek máig hatással vannak a játékvilágra.

Videojáték Sims
A The Sims című videojáték az életről szólt, bár kicsit könnyebb volt benne házat szerezni Amerikában.

The Sims (2000) A Maxis és az Electronic Arts által kiadott The Sims a szimulációs játékok piacát forradalmasította. A mindennapi élet szimulálása, ahol a játékosok egy családot irányíthattak, házakat építhettek és kapcsolataikat alakíthatták, óriási szabadságot biztosított. A játék kreativitása, interaktivitása és a rengeteg bővítési lehetőség miatt a The Sims az egyik legnépszerűbb játék lett, amely több millió példányban kelt el világszerte. Annak ellenére, hogy mi magunk sosem értettük, miért jó számítógépen élni egy hasonló világban leélrt életet, muszáj elismernünk, hogy a játék hatalmas siker volt. Így még a korábbi, a legnagyobb videojáték-klasszikusokat bemutató listánkra is felfért.

The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) A Bethesda epikus szerepjátéka, a Morrowind új szintre emelte a nyílt világú RPG-ket. A hatalmas szabadság, a történet mélysége és a karaktertestreszabás lehetőségei egyedülálló élményt kínáltak. A játék világában a politikai intrikák és titokzatos kultuszok találkoztak, és minden döntésnek súlya volt. A Morrowind nagy hatást gyakorolt a későbbi RPG-kre, és számos rajongót szerzett a The Elder Scrolls sorozatnak. A játék ma is megtalálható a Steamen.

Grand Theft Auto: San Andreas (2004) A Rockstar Games által fejlesztett Grand Theft Auto: San Andreas az egyik legikonikusabb nyílt világú akciójáték. Carl “CJ” Johnson visszatér szülővárosába, hogy újra összehozza a családját és visszaszerezze a hatalmat bűnbandája számára. A hatalmas, részletesen kidolgozott világ, a rengeteg lehetőség és a szabadság, amit a játékosoknak kínált, a 2000-es évek egyik meghatározó címévé tette. A San Andreas nemcsak a kritikusokat, hanem a játékosokat is lenyűgözte, és a GTA-sorozat egyik legjobb darabjaként tartják számon.

GTA - San Andreas
GTA - San Andreas

Half-Life 2 (2004) A Valve forradalmi játéka, a Half-Life 2 továbbfejlesztette az eredeti cím által bevezetett játékmenetet és történetmesélést. Gordon Freeman visszatér, hogy szembeszálljon az elnyomó Combine erőkkel, a fizikán alapuló játékmenet pedig teljesen új élményt hozott a lövöldözős játékok világába. A Half-Life 2 a Source motorral működött, amely forradalmi technikai újításokat hozott a grafikában és a játékmenetben, így a mai napig az egyik legnagyobb hatású FPS-ként tartják számon.

Half-Life 2
Half-Life 2

World of Warcraft (2004) A World of Warcraft (WoW) MMORPG nemcsak a Warcraft univerzum rajongóinak, hanem milliók számára nyújtott fantasztikus kalandokat Azeroth világában. A Blizzard alkotása megteremtette az online játékok új korszakát, ahol a játékosok együtt harcolhattak, küldetéseket oldhattak meg, és élvezhették a céhek közösségi élményeit. A WoW hatalmas játékbázist épített ki, és egy új társadalmi jelenségként robbant be a videojáték-piacra. Még ma is rengetegen játszanak vele és minden évben újabb és újabb kiegészítőkkel, világokkal bővül a játéktere.

World of Warcraft
A World of Warcraft máig is hihetetlenül sikeres, folyamatosan érkeznek hozzá új kiegészítők, amikkel milliók játszanak.

Shadow of the Colossus (2005) A Shadow of the Colossus egy igazi művészi alkotás, amely egyedülálló atmoszférát és lenyűgöző játékmenetet kínált. Wander, a főszereplő feladata, hogy legyőzzön hatalmas kolosszusokat, és megmentse szerelmét. A játék minimalista történetmesélése és a lenyűgöző vizuális elemek miatt a mai napig az egyik legmeghatározóbb akció-kalandjáték, amely sokakat inspirált.

  1. God of War (2005) A Sony Santa Monica által fejlesztett God of War egy új akció-kalandjáték mércét állított fel. A Kratos nevű spártai harcos történetét meséli el, aki az istenek ellen száll harcba, hogy bosszút álljon múltjáért. Az intenzív harcrendszer, a lenyűgöző grafika és a mitológiai történetek újraértelmezése különleges helyet biztosított a játéknak a 2000-es évek legjobbjai között. A God of War brutális, mégis érzelmekkel teli játékmenete azonnal klasszikussá vált, és egy sorozatot indított el, amely a mai napig meghatározó.
  2. Call of Duty 4: Modern Warfare (2007) A Call of Duty 4: Modern Warfare a modern hadviselés világába repítette a játékosokat, és teljesen átalakította a lövöldözős játékok piacát. A realisztikus környezet, a taktikai harcrendszer és a fegyverek modern technológiájának bemutatása a sorozatot a globális siker útjára terelte. A többjátékos mód azonnal népszerűvé vált, és új mércét állított fel az online lövöldözős játékok számára.
  3. BioShock (2007) A BioShock az egyik leglenyűgözőbb akció-kalandjáték volt a 2000-es évek végén. A víz alatti városban, Rapture-ben játszódó történet sötét, filozófiai kérdéseket feszegetett, és egy rendkívül gazdag világot tárt a játékosok elé. A genetikai módosítások és a moralitás kérdései különlegessé tették a játékot, amely mind történetében, mind játékmenetében kiemelkedő lett.
bioshock videojáték
Vannak bőven különösen érdekes, kisebb és személyes történetek a BioShockban
Fotó: Irrational Games / 2K

Ezért ezek a 2000-es évek legjobb videojátékai

Az itt felsorolt videojátékok több pontos is kivételeset nyújtottak a 2000-es évek gamerei számár (sőt, gyakran a maiak számára is)

Egyszerre

  • Szórakoztattak
  • Új utakat nyitottak a játékmenetben
  • A technológiában messze megelőzték társaikat
  •  A történetmesélésben pedig szintén valami egészen újat találtak ki

Olyan fontos címek születtek ebben az időszakban, amelyek még ma is hatással vannak a modern videójáték-kultúrára. Ezek a játékok továbbra is meghatározóak maradnak, és generációk számára nyújtanak élményeket, újra és újra bizonyítva, hogy a 2000-es évek valóban aranykorszak volt a videojátékok világában.

Végül pedig megmutatjuk a World of Warcraft, első részének 14 évvel ezelőtt megjelent bemutató videóját. Akkor nem csoda, ha a teljes gamer világot lázba hozta ez a játék, nem?

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!