Jön a háttércsere a WhatsApp videóhívásokba

whatsapp
Heteken belül mindenki számára elérhető lesz videócsevegéskor a háttér lecserélése a WhatsAppban
Fotó: WhatsApp
Vágólapra másolva!
A riválisok jókora része már évekkel ezelőtt elérhetővé tette a funkciót.
Vágólapra másolva!

Az otthonról folytatott videócsevegésekkor gyakori igény a háttér eltakarása, egyes esetekben magánszféravédelmi okból, máskor a szobában uralkodó állapotok rejtegetése érdekében. Emiatt néhány videócsevegő már régóta kínál a valódi kitakarására szolgáló virtuális háttereket, az ismert szolgáltatások többsége a koronavírusos időkben implementálta a hasznos extrát.

Leszámítva a hazánkban is népszerű WhatsAppot, a Meta tulajdonában lévő szolgáltatás valamiért kimaradt a trendből. Szerencsére ami késik, az nem múlik, így hamarosan minden felhasználó eltakarhatja majd képekkel vagy elmosás effekttel a valódi hátterét, ezen túlmenően pedig különböző filterekkel is feldobható lesz a közvetített kép.

Az egyéni és csoportos videóhívások során is használható újdonságok a következő hetek során hullámokban válnak majd általánosan elérhetővé a WhatsAppot használók számára. 

A szolgáltatás utoljára a nyár elején vezetett be fejlesztéseket a videóhívások terén, akkor nőtt például 32-re a csoportos hívások esetén a résztvevők száma.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!