Elvonta a YouTube a figyelmét, halálra gázolt egy embert a kamionos

troy caldwell
Egy elvont figyelmű kamionos gázolta el Troy Caldwellt
Fotó: Bubba Johnson / TikTok
Vágólapra másolva!
Utána pedig próbálta eltüntetni a táblagépét a műszerfalról.
Vágólapra másolva!

Folytatódnak az alapvető szabályok betartásával elkerülhető tragédiák az utakon, szeptember 25-én halálos közúti baleset áldozata lett az 54 éves Troy Caldwell az amerikai Kentucky államban. A vontatókocsi-sofőrként dolgozott férfi a 64-es államközi út szélén állt, épp egy járművet próbált felrakni az utánfutójára, mikor elgázolta egy kamion.

YouTube kamion baleset
YouTube-ot nézett a kamionos, emberhalál tett a vége

A másik járművet a 29 éves Shodmon Yuldashev vezette, a jelek szerint a műszerfalára rögzített táblagépen épp YouTube-videót nézett, ami elvonta a figyelmét a vezetéstől. Caldwell a helyszínen meghalt, Yuldashev pedig a helyzetét súlyosbítva megpróbálta a nyomozó kiérkezése előtt kikapcsolni és elrejteni a táblagépet.

A halálos gázolással közvetlenül kapcsolatos vádakat később ismerteti az ügyész, a kamionsofőr fizikai bizonyíték manipulálása miatt került előzetes letartóztatásba.

Az áldozat az apukáját és a feleségét hagyta maga után. Családtagjai és barátai elmondása szerint Troy Caldwell rendes ember volt, szerette és különösen becsületesen végezte a munkáját, mindig lehetett számítani a segítségére. A balesetek helyszínein minden tőle telhetőt megtett, rengeteget adott a szállított járművek és a munkavégzés biztonságára, a halálakor sem hiányzott róla a láthatósági mellény.

Sajnos az előírások betartása és a legjobb praktikák alkalmazása nem elég, ha a forgalomban részt vevők a vezetés helyett másra figyelnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!