Mégsem szünetel a Heti hetes

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub mégsem szünetelteti a Heti hetes című műsort az országgyűlési választások előtti hetekben. A kampánycsend idején, április 6-án és 20-án viszont nem kerül adásba a közéleti kabaré.
Vágólapra másolva!

Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy az ORTT előzetes ajánlása, mely alapján korábban úgy döntöttek, nem sugározzák a Heti hetest a választások előtti hetekben, nem volt kötelező érvényű. Az Országos Rádió és Televízió Testület előzetes ajánlásában kérte, hogy az elektronikus médiumok ne sugározzanak komikus, humoros műsorszámokban parlamenti közvetítést, politikai szereplőkkel készített interjúrészleteket, és kerüljék a politikai viccek egyoldalúságát.

A beszüntetésről szóló döntés felülbírálásakor a fő hangsúly azonban a nézők bejelentésein volt, akik helytelenítették a kereskedelmi csatorna vezetőségének határozatát, és továbbra is szerették volna látni a képernyőn a közéleti kabarét.

A csatorna, hogy eldöntse a kérdést, a Tárki közvélemény-kutatót kérte fel, készítsen felmérést arról, az emberek szeretnék-e látni a Heti hetest a választások előtt, és politikailag egyoldalúnak tartják-e a szórakoztató műsort.

A Tárki ezerfős, országosan reprezentatív mintán végzett telefonos vizsgálata szerint a lakosság 59 százaléka hallott az RTL Klub döntéséről, és a megkérdezettek 84 százalék nem helyeselte azt. A felmérésből az is kiderült, hogy a többség szerint politikailag nem egyoldalú a műsor - közölte Kolosi.

Korábban:

Szünetel a Heti hetes

Ajánlat:

RTL KLub

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről