Az ORTT elítélte a Mónika show-t

Vágólapra másolva!
Alapvető személyiségi jogokat sértett az RTL Klub Mónika show című műsorának egyik adása - állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága.
Vágólapra másolva!

A Panaszbizottság sajtóhoz eljuttatott állásfoglalása szerint az RTL Klub Mónika showjának április 22-i adása alkotmánysértő volt. A bizottság véleményét az indokolja, hogy a hivatkozott műsorszám a riportalany volt házastársának kifejezett tiltakozása ellenére került sugárzásra, továbbá, hogy a panaszbizottsági eljárás során bizonyítást nyert, hogy a riportalany állításai olyan valótlanságokat tartalmaztak, amelyek lehetőségére a panaszos kellő időben felhívta a műsorszolgáltató figyelmét.

Összességében a panaszbizottság megállapította, hogy a kifogásolt műsor súlyosan sértette a panaszosnak a Magyar Köztársaság alkotmányában is védett személyiségi jogait, és alkalmas volt arra, hogy a panaszos személyét - kifejezett tiltakozása ellenére - közvetlen munkahelyi és lakókörnyezetében beazonosítsa - áll a bizottság állásfoglalásában.

A most kiadott közleményre egylőre nem kívánt reagálni Mónika show szerkesztősége.

Korábban:
Az RTL Klub Mónika miatt perli a Színes Mai Lapot

Az ORTT elítélte Anettka műsorát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről