Felmentették a halálokozással vádolt tévéseket

Vágólapra másolva!
Nem felelősek az amerikai Jenny Jones Show készítői műsoruk vendégének meggyilkolásáért - döntött a több éve húzódó ügyben a bíróság. Az ítélet szerint a tévések nem láthatták előre, hogy vendégüket a show másik szereplője a műsor után lelövi.
Vágólapra másolva!

A michigani fellebbviteli bíróság felülvizsgálta az amerikai Jenny Jones Show című tévéműsor ellen több éve hozott ítéletet, amely a program készítőit tette felelőssé a show egyik vendégének haláláért. A tévések ellen azután indult eljárás, hogy beszélgetős műsorukba meghívtak egy homoszexuális férfit, akit három nappal később meggyilkolt a show másik vendége.

A műsorkészítők fellebbezésének helyt adó bírósági döntés szerint a tévéseknek nem volt törvényes kötelessége védelmet biztosítani a 32 éves Scott Amedure számára, akit szereplőtársa, Jonathan Schmitz 1995 márciusában lőtt le. A bíróság azt is kimondta, hogy a show munkatársai nem láthatták előre, és nem előzhették meg a gyilkosságot.

A bűncselekmény előzménye, hogy a titkos szerelmek leleplezésével foglalkozó műsorban a későbbi áldozat bevallotta, beleszeretett Schmitzbe, akiről szexuális fantaziálásai is vannak. A korábban elmezavarral kezelt Schmitz nagyon feldühödött a vallomáson, és azzal vádolta a producereket, hogy megszégyenítették a nyilvánosság előtt. A sértett férfi végül három nap múlva megölte Amedure-t, akinek a családja a műsorkészítőket tette felelőssé a gyilkosságért.

Az áldozat hozzátartozói szerint a stáb becsapta a show-ba meghívott Schmitzt, mert a férfi azt hitte, hogy a bemutatásra szánt titkos hódolója nő, akivel a műsorban találkozhat. A per korábbi szakaszában, három évvel ezelőtt a bíróság 27 millió dollár, azaz közel 7 milliárd forint kártérítést ítélt meg a családnak, amely most elvesztette az ügyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről