Újgazdagok egy indiai-brit komédiában

Vágólapra másolva!
Azzal egy időben, hogy az indiai szórakoztatóipar mind gyakrabban próbálja a nyugati országokban is értékesíteni a hazai filmgyártás egy-egy jobban sikerült darabját, egyre nyitottabbá válik az onnan érkező produkciókra is. Az ennek ellenére is jelentős kulturális különbségekre való tekintettel azonban ezeket a termékeket rendre "honosítják".  
Vágólapra másolva!

A Leggyengébb láncszem után most készül a Nagy-Britanniában népszerű tévékomédia, a Keeping Up Appearances indiai változata.

A BBC által készített sorozat középpontjában egy idősödő asszony, a végtelenségig sznob Hyacinth Bucket áll, akinek még a nem kevésbé álszent családtagjainak életét is sikerül pokollá tennie képmutató magatartásával. Ő és önálló döntésre vagy akár csak véleménynyilvánításra is képtelen férje, Richard fényesre vikszolt kocsival furikáznak, mindössze egy gyermekük van, újonnan épült, modern házban laknak, amelynek csak és kizárólag a főbejáratát használják, még akkor is, ha olyan mindennapos vendégeket fogadnak, mint Liz és Emmet, a szomszéd házaspár.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.html

A BBC-vel kötött megállapodás értelmében az indiai verzió alkalmazkodik majd a helyi kulturális adottságokhoz, ennek megfelelően válogatják össze annak szereplőit, illetve dolgozzák ki a komédia cselekményét. Természetesen a karakterek és a komédia jellege nem változik, bár lényeges különbség az eredeti változathoz képest, hogy a történet főhösei nem az idősödő, a nyugdíjkorhatárhoz közeli generáció tagjai lesznek, hanem középkorú, életük teljében lévő figurák.

"Remélem, hogy a sorozattal bebizonyíthatjuk: nem csak azzal lehet nevetésre ingerelni a hazai közönséget, ha valaki elcsúszik egy banánhéjon - a jól felépített történet és a kellő alapossággal kidolgozott karakterek legalább ilyen mulatságosak lehetnek" - nyilatkozta Sunil Shanbag, a műsor producere.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!