A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Médiaegyensúlyt akarnak a demokraták Amerikában

Vágólapra másolva!
Új, liberális beállítottságú tévéállomást akar indítani az Egyesült Államok korábbi alelnöke, Al Gore. A demokrata párti politikus terve szerint a csatorna az egyre erősebb konzervatív média befolyását ellensúlyozná.
Vágólapra másolva!
Al Gore

A Time magazin szerint Bill Clinton egykori helyettese, Al Gore - aki három éve sikertelenül indult George Bush ellen az elnöki székért - hollywoodi sztárokkal és a Demokrata Párt tehetős támogatóival tárgyal terve megvalósításáról. Az új tévéről szóló elképzelés tényén túl azonban még nem ismert, hogy Al Gore milyen típusú csatornát szeretne és hogy mi lenne a szerepe az adónál.

A Time szerint a politikus azt szeretné, ha az új állomás progresszív nézőpontból mutatná be a világ eseményeit, amivel ellensúlyozhatná a televíziókban és rádiókban egyre terjedő konzervatív szemléletet.

A Time szerint Al Gore kezdeményezésének előzménye az a Demokrata Párton belül általánossá vált vélemény, hogy a betelefonálós rádióműsorok hangvétele általában a Republikánus Pártnak kedvez, ezért erősebb médiajelenlétre van szükség a 2004-es elnökválasztás előtt. A rádiók mellett a tévékben is erősödnek a demokraták által helytelenített szerkesztési elvek. A jobboldalinak tartott Fox News Amerika legnézettebb hírcsatornájává vált, legyőzve a korábbi első helyezett CNN-t.

Al Gore korábban szintén elégedetlen volt a médiával. A politikus 2000-es elnökválasztási vereségéért a konzervatív sajtót is hibáztatta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!