Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió kulturális magazinja, a Kultúrház szerdától péntekig, három napon keresztül élő adásban válogat a Szegedi Ifjúsági Napok programjából. A műsor a SZIN-en kívül más szegedi érdekességről is beszámol.
Vágólapra másolva!

Még a földet is kicserélték - állítják a szervezők, mivel a Szegedi Ifjúsági Napok közel négy évtizedes története alatt az árvíz most okozta a legnagyobb kárt. Szerencsére a munkák befejeződtek, az összes akadályt elhárították azért, hogy az esemény-sorozaton bemutathassanak közel száz produkciót a látogatóknak.

A műsor a legérdekesebbekből mazsolázik, de a SZIN mellett számos szegedi programból ad ízelítőt, hiszen a város kulturális kavalkádot ígér ez alatt a pár nap alatt. A szerkesztők kedvükre válogathatnak. A tegnapi adásban bemutatták a Csillag-börtönben rendezett Dankó Pista fesztivált, a csellengőkből szervezett rapegyüttest és a Szegedi Szabadtéri Játékok helyszínét. A műsor során meglátogatták az ország utolsó papucskészítőjének látványműhelyét, ez volt talán az első - a kereskedelmi tévék harsánysága után kellemesen visszafogott - adás leglaposabb része. Több érdekes interjú a fesztivál területén készült, a háttérben, a nagy sötétben pedig tucatnyi, megmámorosodott lány táncolt - amúgy a főbb csapáson csak lézengtek a látogatók, látszott, hogy nulladik nap volt.

szin.org

A helyszín

A Kultúrház nyárbúcsúztatója bepillantást nyújt a város sokszínű programjaiba még csütörtökön és pénteken éjszaka 11 órától az m1-n. A műsorvezető Kulcsár Vajda Enikő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről