A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Új animecsatorna indul

Vágólapra másolva!
Július 2-án új csatornát indít útjára Magyarországon a Sony Pictures Television International - jelentette be Stephen White, az AXN Magyarország Kft. igazgatója. Az Animax kizárólag japán anime sorozatokat és filmeket fog sugározni - a műfaj szerelmesei naponta este nyolctól hajnali kettőig hódolhatnak szenvedélyüknek.
Vágólapra másolva!

A képregény-művészetből kinőtt speciális japán animációs technika rajongótábora hihetetlen gyorsasággal növekszik szerte a világon, így a csatorna megjelenése minden bizonnyal sikerre számíthat a fiatalok körében. Az anime jelenlegi formájában a második világháborút követően alakult ki Japánban. Míg Nyugat-Európában és Amerikában a rajzfilmeket elsősorban a gyermekek szórakoztatására készítik, addig a japán anime filmek és sorozatok gyakran a felnőtteket célozzák meg, és komolyabb témákat dolgoznak fel.

Az elsősorban tehát a fiatalok érdeklődésére számot tartó Animax az eddig A+ néven futó csatorna helyébe lép. A friss külsővel induló Animax megtartja az A+ jelenleg is futó sikersorozatait - mint példáula Inuyasha, a Yu Yu Hakusho, a Gravitation Cowboy Bebop, vagy a Trigun -, ám jelentősen bővíti a programkínálatot, így a jövőben a legújabb filmek és sorozatok is láthatók lesznek majd a csatornán, úgymint a Bleach, a Death Note, a Honey & Clover és a Full Metal Alchemist.

Az Animax jelenleg 38 ország 36 millió otthonában, 11 nyelven érhető el. A csatorna hazai elődje, az A+ 4,6 millió előfizetőt tudhatott magáénak Közép-Európában, így a most induló Animax is széles közönségbázissal kezdheti meg működését. Az adás továbbra is ugyanabban az idősávban, ugyanazon a frekvencián marad, ahol eddig az A+ volt látható. A jövőben az Animax jelenlegi napi 6 órás adásidejének meghosszabbítását tervezi az Sony Pictures.

Az Animax Magyarországon kívül Romániában, Csehországban és Szlovákiában is látható lesz július 2-ától. A Sony hosszú távú tervei között szerepel, hogy Lengyelországban és más európai országokban is elindítsa a csatornát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!