Roma főzőműsor már ment a TV Paprikán, most pedig a zsidó gasztronómiából kapunk egy kis ízelítőt. A kóser konyhát egy dinamikus, fiatal háziasszony, Raj Ráhel segítségével ismerhetjük meg - innen a műsor címe is.
Persze nemcsak az ételek elkészítését tanulhatjuk meg a Ráhel asztalá-ból, de számos kultúrtörténeti adalékkal is gazdagodhatunk: a műsor tisztázza a "kóser" fogalmát, megismertet a szigorú konyhatechnikai előírásokkal, főzés közben pedig szót ejt a zsidó ünnepekről is, hisz mindegyiknek megvan a maga hagyományos menüsora, étele.
Mindeközben érdekes emberekkel is megismerkedhetünk: együtt főzhetünk a vendéglőssel, akihez még Amerikából is visszajárnak, hogy újra érezhessék nagymamájuk főztjének ízét; piacra mehetünk egy szenvedélyes kifőzdéssel; megleshetjük, hogy egy igazi "jiddise máme" milyen édességgel várja az unokákat.
A szereplők között fiatal rabbi és óvónő is akad - összefoglalva, csupa olyan ember, aki nagyon szeret főzni, és igyekszik meggyőzni a nézőket arról, hogy a zsidó konyha milyen izgalmas és sokszínű lehet.