Komoly témához nyúlt a Monty Python-tag

Vágólapra másolva!
Michael Palin, a Monty Python egykori tagja ezúttal nélkülözi az abszurd humort, helyette komor dokumentumfilmmel áll elő. 
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában novemberben mutatják be Michael Palin dokumentumfilmjét, amely az I. világháborúról szól, egyedi megközelítésben: négy különböző nemzetiségű katona történetét meséli el, akik a háború utolsó napjaiban vesztették életüket.

Palin új kutatási eredményeket használt fel ahhoz, hogy végigkövesse egy angol, egy francia, egy kanadai és egy amerikai katona sorsát, akik közvetlenül a fegyverszünet beállta előtt lelték halálukat a harcmezőn. Az észak-franciaországi és belgiumi hadszíntér bejárása közben a riporter meglátogatta egyik őse sírját is, aki az 1916-os somme-i ütközetben esett el.

A dokumentumfilmet a békekötés kilencvenedik évfordulóján mutatja be a BBC, a Timewatch című történelmi sorozata keretében. "Az I. világháború iskoláskorom óta izgatja a fantáziámat, a Timewatch pedig jó terepet biztosított ennek kiéléséhez" - nyilatkozta Palin, majd arról tájékoztatta a nézőket, hogy bár hangvétele el fog ütni a megszokottól, ezt a filmet is ugyanolyan fontosnak tartotta megcsinálni, mint az előzőket.

Palin a Monty Python után számos útifilmet készített: legismertebb munkája talán a 80 nap alatt a föld körül Michael Palinnel volt, melyben Verne hősének, Phileas Foggnak az útvonalát követve járta körbe a földet. Bolygónkat hosszanti irányban is átszelte (a Sarkig tárt világ-ban a két pólus közti távot tette meg), behajózta a Csendes-óceánt, hosszabb időt töltött a Szaharában és a Himaláján, sőt többek között Magyarországot is bemutatta az Új Európa című sorozatában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről