Komédia készül egy fekete elnökről

Vágólapra másolva!
Obama sikere után, mint az várható volt, már készül is egy sorozat, melyben afroamerikai lesz az Egyesült Államok elnöke.
Vágólapra másolva!

Látott már a tévéző fikciós sorozatban afroamerikai vezetőt az Egyesült Államok élén, elég a 24 David Palmer elnökére gondolni, akit Dennis Haysbert alakított 79 epizódban. Drámai széria lévén ott jóformán naponta kellett megoldani valami világméretű konfliktust, netán magánéleti zűrt - előbbiben legalább Jack Bauerre (Kiefer Sutherland) számíthatott.

Most, egyértelmű következményeképp annak, hogy az első, afrikai ősökkel rendelkező, amerikai elnök készülődik arra, hogy beköltözzön a Fehér Házba, az NBC jelentette be, hogy készülőben van egy komédia, Making Friends With Black People címmel. Ebben egy fekete lesz az USA elnöke, ugyanakkor fókuszál majd a sorozat személyes kapcsolataira - például a legjobb barátja fehér lesz.

Az ötleten dolgozó Nick Adams szerint egy komédia egy afroamerikairól, aki elnökké lesz, igencsak aktuális, mivel sokáig a rasszok közti különbség, ha nem is volt teljesen elfeledett téma az USA-ban, a tévében, nem is volt napirenden. "Most, Obama miatt, az emberek újra beszélnek erről. Reméljük, így megy tovább, és megmarad a párbeszéd. Ki kell használni a pillanatot, ez jó lehetőség" - vélte.

Ezzel a csatorna nem csak Barack Obama győzelmére reagál, hanem visszahozná a nyolcvanas évek hangulatát is, amikor sok szitkomban volt fekete szereplő, így Bill Cosbynál (The Cosby Show, 200 epizód) vagy az itthon nem vetített, de nyolc éven át nagyon sikeres Diff'rent Strokes-ban. Utóbbi nagy vonalakban arról szólt, hogy egy dúsgazdag, manhattani úr, aki egyedül neveli kissé elkényeztetett, balettre, különórákra járó lányát, örökbe fogad két harlemi kissrácot, akik másképp szocializálódtak, másképp látják a világot, és ez számos komikus jelenetet szül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről