A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A TV2 nem fizetne bírságot a betelefonálós játékok miatt

Vágólapra másolva!
Október 4-én több országos, és helyi sugárzású tévécsatornát bírságolt meg az adóhatóság betelefonálós műsorok miatt, mert nem volt játékengedélyük. A TV2 szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal döntése szembe megy a többéves piaci gyakorlattal, így bíróság előtt támadja meg a döntést.
Vágólapra másolva!

Szeptember során televíziós csatornákon sugárzott, emelt díjas telefonhívás vagy sms útján elérhető játékokat vizsgált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A szerencsejáték-felügyeleti szakterület megállapította, hogy az érintett gazdasági társaságok tiltott szerencsejátékot szerveztek, 30 céget 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjedő bírság megfizetésére köteleztek.

Az adóhatóság megállapította, hogy az úgynevezett "betelefonálós" műsorok esetében a néző az emelt díjas hívással megfizette a tétet, megkapta a nyereményt, de ennek megszerzése túlnyomórészt a véletlentől függött. Így a játék szerencsejátéknak minősült, melyekre szervezőjük nem kért és nem kapott engedélyt. Honyek Péter a NAV szóvivője az [origo] kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a két nagy országos kereskedelmi csatorna kapott-e bírságot.

Az [origo] megkeresésére az RTL Klub még nem válaszolt, de a TV2 igen: a csatorna ügyvédje, dr. Péntek Zoltán elmondta, hogy a TV2-t és a TV2 részére műsort beszállító céget büntették, a pontos összeget nem kívánta elárulni, de több műsor miatt több tételről van szó. "Az eljárások amúgy 2009 végén indultak, már nem új keletű ügyek ezek. Úgy gondoljuk, hogy egy korábbi, többéves - a hatóság által sem kifogásolt - piaci gyakorlatot írtak felül ezek a döntések. Természetesen nem értettünk velük egyet, ezért is támadtuk meg valamennyit bíróság előtt" - válaszolta kérdésünkre, hozzátéve, hogy ilyen műsor nem fut már a TV2-n legalább egy éve.

Volt már gond ilyesféle műsorokkal

2010 szeptemberében a Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a TeleMedia Kft. az ATV-n futó Többet ésszel elnevezésű játékkal agresszív, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg, ezért 10 millió forintos büntetést kapott (erről többet itt olvashat).

Röviddel azelőtt 3 millió forint bírságot kapott az ATV, mert ugyanazon játékába többször betelefonálóknak törökországi utazást ígért, de végül egyetlen próbálkozó utaztatására sem került sor (erről itt írtunk korábban).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!