A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A szinkron rendszert jelent - Kovács Patrícia és társai a Heartlandről

Vágólapra másolva!
Heartland életét szeptember eleje óta követhetjük nyomon az M1-en, minden hétköznap. A gyönyörűen fényképezett kanadai sorozat, amely hazájában és itthon könyv formájában is népszerű, egy lovasfarmon élő családot és a barátait mutatja be. A szinkron az ország egyik első magánalapítású szinkronstúdiójában, a Balog Mixben zajlik, riportunk első részét itt olvashatja. A folytatásban Fehér Anna, Barabás Kiss Zoltán, Kovács Patrícia és Ősi Ildikó mesél - többek közt.
Vágólapra másolva!

A folytatásban Barabás Kiss Zoltán érkezik, neve és hangja közel két évtizede ismert nemcsak a színházba járók, de a magyar szinkront szeretők körében is. Ő szólaltatja meg Petert, a jóképű olajkereskedőt, aki a felbukkanásával komoly viharokat kavart az egyik főszereplő szívében. "Menet közben csöppentem bele a történetbe. Szimpatikus a figura, tetszik, ahogy évődnek a partnernőjével. A sorozatot nem tudom nyomon követni, mert sokat dolgozom, és kevés időm jut televíziót nézni - de a hangulat nem ismeretlen, mert vidéken élek, és lovaim is vannak, így pontosan tudom, hogy mekkora feladat a velük való foglalatosság" - meséli, amint végez.

"A Petert játszó színész ugyan nem rossz, de néha úgy érzem, hogy hangban egy picit többet kell adnom, mint amit ő mutat magából. Szívesen játszanám el a szerepét, főleg, ha készülnének itthon ilyen magas minőségű munkák. Nagyon emberi történetek, jó dialógusokkal, amelyekhez szép képek párosulnak" - dicséri a sorozatot.

Varga Gábor a helyi állatorvos megszólaltatója. Figurája a kezdetektől jelen van ugyan, de sokszor csak egy-egy mondatot mond epizódonként. Így kollégáitól eltérően hat-hét részbe is bele kell mennie a stábnak, hogy az összes hiányzó mondatát fel tudják venni. "Scott az elején komoly érzelmeket táplált Lou iránt, de aztán az útjaik elváltak, azóta kevesebbet látható, és a szerepe is egy kicsit háttérbe szorult. Éppen ezért ma már ritkábban találkozom vele, így kevesebbet tudok az azóta eltelt eseményekről" - magyarázza.

Forrás: [origo]

Kovács Patrícia Molnár Ilona mellett a másik női főszereplője a Heartland-nek. Dinamikus nő, lelkesen gesztikulál, nagy átéléssel mondja a képernyőn látható pillanatokat. Karaktere, Lou erős üzletasszony, akit rendszeresen próbára tesznek nemcsak a körülötte lévő férfiak, de a farm mindennapjait meghatározó problémák is. "Hogy mit jelent nekem a szinkron? Elsősorban rendszert. Augusztus vége óta minden héten itt töltök egy napot, így már az életem szerves részévé vált a szerep. Vajda István még annak a régi iskolának a tagja, ahol nem a sebesség, hanem a minőség az elsődlegesen fontos, így a vele való közös munka - ugyan nem mindig könnyű - de nagyon sokat ad nekem. Karbantartja a nem mindig szabályos artikulációmat, segít, hogy ne hadarjak, ne legyek hebrencs. Ez lehet, hogy a színpadon vagy filmen nem gond, de itt fontos, hogy a szinkronrendező féken tartson. Istvánnal jól tudunk egymásra figyelni, így egy délelőtt alatt akár ötrésznyi szöveget is fel tudunk venni. Szerencsére nagyon sokat dolgozom, így megválogathatom, hogy milyen feladatokat vállalok el a szinkronban."

Forrás: [origo]

Úgy látja, hogy a Lou-t alakító színésznő nagyszerű munkát végez. "Az ő figurája hozta meg a legnagyobb áldozatot a történetben, amit nem lehetett könnyű feldolgozni. A Peterrel alakuló kapcsolatában is nagyon keményen helytáll, ha annak érzi szükségét, ez nekem nagyon szimpatikus. Különben a Petert játszó színész is nagyszerű, bár a figurája szerintem nem illik Lou-hoz, és titokban reménykedem abban, hogy a lány a végén majd valaki másnál találja meg a boldogságot."

A sorozat legifjabb szereplője Pekár Adrienn, ő még általános iskolás, de már magántanuló, mivel annyi feladata van, hogy csak így tudja a tanulmányait elvégezni. A sorozatban a cserfes, mindentudó és néha elég idegesítő Mallory figurájának hangját adja. Az élete második interjúját adó lány nagyon komolyan mesél a szerepéről: "Szerintem is egy kicsit idegesítő a kislány, mindenről tudni akar, fiúról fiúra szálldos, de mindezek ellenére én nagyon szeretem a figurát, igazi élmény őt alakítani. Én is hasonlóan vidám vagyok, mint ő, de a többi tulajdonságában nem hasonlítunk. Régen anyukámékkal sokat jártunk lovardákba lovagolni, de most nem jut ilyenre időm. Egyszer lesz rá lehetőségem, lehet, hogy én is kipróbálom majd ezt az életet."

Forrás: [origo]

Nagyon sok sorozatot és mesét kap, amelyeket nagyon szeret: "A Heartland a sorozatfőszerepeim közül az egyik olyan, ahová mindig szívesen jövök el. Nem gond, hogy az egyik legszigorúbb rendezővel dolgozom együtt, mert izgalmasak az epizódok, jó a munka."

A mogorva Jack partnere egy ízig-vérig modern üzletasszony, aki rendszeresen felbukkan a farmon, és ilyenkor megpróbálja a saját képére formálni az ott zajló eseményeket. Ez persze rendre kisebb-nagyobb konfliktusokhoz vezet. Megszólaltatója Ősi Ildikó: "Dédnagypapám uradalmi ménesgazda volt, így a lovak szeretetét szinte a génjeimben hordozom. Ennek ellenére nem tudok lovagolni - viszont régóta szinkronizálok, és néha azt veszem észre, hogy a rendezők előszeretettel osztanak rám olyan figurákat, akik első látásra kedvesnek és békésnek tűnnek, de ha kell, pillanatok alatt elő tudják hozni a bennük rejlő ördögöt. Lisa is egy kemény nő, aki nemcsak Jack megszerzéséért harcolt meg, de hajlandó mindennapos küzdelmet folytatni a férfi megtartásáért is."

Forrás: [origo]

"Szerintem számos olyan kollégám van, aki örömmel lakna vagy dolgozna olyan környezetben, mint amilyenben a sorozat játszódik. Hosszabb távon valószínűleg persze nem bírnám ki ezt a fajta elszigeteltséget, de időről időre szívesen elbújnék egy ehhez hasonló helyen, hogy kipihenjem magam" - meséli.

A sorozat apafigurájának megszólaltatója Juhász György, ő szívesen kipróbálná ezt a fajta életmódot, távol színháztól, szinkrontól, minden városi stressztől. "Persze csak azokat a feladatokat, amelyeket biztosan meg tudnék csinálni. A bikaledöntés vagy vadló befogása innen nézve is rázósnak tűnik, azt valószínűleg meghagynám az igazi szakértőknek" - mondja.

Forrás: [origo]

"A figurám egy nagyon fiatalos apuka, aki rengeteg gond és probléma után talál vissza a lányaihoz. Nagyon próbálkozik, hogy kibékítse őket, de nem mindig vevők az ötleteire. A színészkollégát szinkronizáltam már más sorozatban is, így nem volt ismeretlen a játéka. Könnyű őt követni, jó vele együtt dolgozni" - magyarázza.

Bár Heartland élete sokaknak vonzó lehet, de azért itt is felbukkan negatív szereplő, aki persze nem egyértelműen az. Ashley édesanyja, a főszereplők telekszomszédja, az elfoglalt üzletasszony magyar hangjaként Fehér Anna művésznő hallható. "Élvezem a munkát, mert mint a negatív karaktereknek általában, neki is sokkal több színe van, mint a többi szereplőnek. Színészileg jó vele együtt játszani, gazdag tárházzal alakítja a szerepét. Sok mindent eljátszik az arcával, a gesztusaival. A lányával néha meglepően keményen elbánik, de ennek ellenére mindig tudni lehet, hogy alapvetően jót akar. Igaz, hogy a megvalósítás nem mindig tökéletes, de a szíve mélyén azért ő igazán jó anya" - magyarázza a színésznő. Színházi elfoglaltságai, kisbabája miatt vele a legnehezebb egyeztetni, éppen ezért ameddig lehet, a stáb gyűjti a jeleneteit, és igyekeznek a lehető legtöbb mondatot elmondatni vele egy-egy alkalom során. Találkozásunkkor nyolc epizód jeleneteit rögzítették vele, így nemcsak az eddigi hiányokat foltozták be, de sikerült néhány résszel előbbre is kerülni.

Forrás: [origo]

A sorozat az M1-en látható, 16.05-ös kezdéssel. Fotó: Góz Tamás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!