Milliós bírság az RTL Klubnak korhatáros hiba miatt

Vágólapra másolva!
A Médiatanács 1,1 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub csatornára, mert idén februárban hibás korhatár-kategóriába sorolta és 22 óra előtt kezdte vetíteni a Gyilkosság online című amerikai thrillert és a film ajánlóit.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács Műsorfigyelő és -elemző szolgálatának - bejelentés alapján lefolytatott - vizsgálata megállapította, hogy az RTL Klub "18 éven aluliaknak nem ajánlott" kategória helyett 16-os karikával jelölte a Gyilkosság online című filmet, amelyben részletesen és hosszasan mutattak be speciális módon kitervelt kínzási és gyilkossági módszereket - áll a médiahatóság közleményében. A vizsgálat alapján a Médiatanács arról határozott, hogy összesen 1,1 millió forint bírsággal sújtja az RTL Klubot.

A filmet 2013. február 28-án vetítették 21 óra 25 perces kezdettel. A jogszabályok szerint a 18 éven aluliaknak nem ajánlott műsort egyrészt 18-as karikával kell jelölni, másrészt csak 22 óra és hajnali 5 óra között lehet sugározni. A vizsgálat azt is rögzítette, hogy a filmet beharangozó műsor-előzetesek szintén 16-os korhatár-besorolással és 22 óra előtt kerültek adásba, összesen négy alkalommal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről