Az elmúlt négy hétben kiváló alapanyagokból dolgoztak a versenyzők, a döntő harmadik napján azonban meg kellett mutatniuk, hogy egyszerű hagymából és krumpliból is tudnak különleges ételt alkotni. Az első feladatot csapatban oldották meg, Rozina Marcival, Kálmán pedig Atival állt neki a főzésnek.
A munkaszervezettség jónak bizonyult, és olyan specialitások kerültek a zsűri elé, mint buggyantott tojás burgonyahabbal és chipsszel, burgonya gratin magyarosan, hagymás krumplis lepény és francia hagymaleves. Rozináék fogásai bizonyultak ízletesebbnek és látványosabbnak a zsűri véleménye szerint, így ők jutottak előnyhöz a második körben.
Itt homárral kellett dolgozni, ami eléggé megijesztette a versenyzőket. Többségük még sosem találkozott a konyhapulton ilyen állattal, főleg Ati nem tudott mit kezdeni vele.
Csapatukban emiatt aztán felborult az összhang, Kálmán vette át az irányítást a kijelölt séf helyett. Nehezítette a dolgukat, hogy a másik csapat élt a megszerzett előnnyel, és úgy döntöttek, hogy ellenfeleik csak tíz perc elteltével érhetnek a homárhoz. Pedig az idő nagy ellenség ezekben a szituációkban, főleg, hogy ezúttal már nem egy, hanem három tányér ételt kell a zsűri asztalára tenni. Marciék csapata ezúttal is jobban teljesített, így ők megúszták a párbajt, amiből Ati került ki vesztesként.