A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Demcsák Zsuzsa: Az ember nem viszi képernyőre a magánéletét

Demcsák Zsuzsa könyvbemutató - A Másik Életem Demcsák Zsuzsa könyvbemutató - A Másik Életem címmel - A grey Goose bárban Budapesten 2014. december 3-án
Demcsák Zsuzsa könyvbemutató - A Másik Életem címmel - A grey Goose bárban Budapesten 2014. december 3-án
Vágólapra másolva!
A másik életem címmel jelent meg novemberben Demcsák Zsuzsa könyve, melynek fő témája a családon belüli erőszak, illetve a nők kapcsolaton belüli bántalmazása. A TV2 műsorvezetője saját életéből vett példákon keresztül beszül e problémákról, történetét pedig sorstársaival készített interjúkkal egészítette ki, hogy felhívja a figyelmet a téma súlyosságára.
Vágólapra másolva!

Mint elmondta, mindennél fontosabbnak tartotta, hogy boldog családja legyen, és mindent meg is tett érte, egy ponton azonban be kellett látnia, hogy ez nem megy tovább. Míg műsorvezetőként a tévében nem látszott rajta, házassága válságba került és lépnie kellett.

"Az ember nem viszi képernyőre a magánéletét, úgy gondoltam, a való életem csak rám tartozik. Az volt az álmom, hogy a férjemmel és a gyerekekkel boldog család leszünk, ez azonban nem sikerült. Most az új álmom az, hogy a könyvem erőt adjon az olvasóknak, és felhívja a figyelmet a bántalmazás súlyosságára. Tudom, hogy nagyon nehéz felvállalni, ha valakit megüt vagy terrorizál a párja, ezért meglepő is volt számomra, hogy ilyen sokan megírták vagy elmesélték nekem történetüket. Ekkor döntöttem úgy, hogy egy kötetben foglalom össze a kegyetlen, durva történeteket, hátha ezzel tudok segíteni másoknak, hogy időben lépjenek."

Sorstársainak szeretne segíteni a könyvvel Fotó: Szabó Gábor - Origo

Közel húsz éve foglalkozik családon belüli erőszakkal televíziós újságíróként, ez idő alatt számos történettel ismerkedett meg, de ezeken kívül saját életének mélypontjairól is őszintén vall. "Nincsenek illúzióim, tisztában vagyok vele, hogy a helyzet nem fog egyik napról a másikra megváltozni itthon. Úgy érzem, a könyvben szereplő nők pajzsként toltak maguk előtt, hogy merjem megírni a rémes történeteket. Sokszor csak ültem és nem tudtam hozzányúlni az anyaghoz, annyira felkavartak az elmeséltek. Nekem sokat segítettek ezek a beszélgetések, néha könnyekig hatottak, máskor feldühítettek."

Úgy érezte, a bántalmazott nők pajzsként tolják maguk előtt Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Nem szabad félni és fel kell vállalni, ha valakit fizikailag vagy lelkileg bántanak a párkapcsolaton belül, és tisztában kell lenni azzal, hogy nem az áldozat a hibás. Sokszor vagyok sztori a médiában, amit nem mindig szeretek, de most jó sztori akarok lenni, hogy pozitív változásokat tapasztalhassunk a családon belüli erőszakról Magyarországon" - mesélte.

"A kötetben csak nők szólalnak meg, de ennek nem az az oka, hogy elfogult vagyok velük szemben, hanem mert a férfiak név és arc nélkül sem vállalják fel, hogy bántalmazásnak vannak kitéve. Bízom benne, hogy a helyzet változni fog, és bár most nem tervezem a könyv folytatását, mindenképp szót kell ejteni a másik nemről is. Remélem A másik életem segíteni fog azoknak, akik eddig nem merték megtenni az első lépést, és bátorítást ad az embereknek, hogy merjenek segítséget kérni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!