Első feladatként kedvenceiket készítették a versenyzők, a védettségért harcoltak a pultok mögött. Fördős Zé szerint a játékosok még nem igazán fogták fel, hogy egymás ellen versenyeznek, és ez meg is látszott a munkafolyamaton, mindenki magával volt elfoglalva – csak az ételek közeli képe dobta fel az adás első felét. A zsűritagok báránybordát kóstolhattak körtével és márványsajtos mártással, készült kacsamell-steak vargányás krumplipürével és rózsasziruppal, de asztalra került rókagombás rizottó és céklapuding is.
A látványos és bizonyára ízletes ételkülönlegességek mellett két versenyző tűnt erősnek, ők rögtön egymásnak is feszültek, szemlátomást riválisként tekintenek egymásra. A többiekért különösebben nem lehetett izgulni, Domi és Ági vitte a műsort.
Miután Domi megszerezte az első feladat után a győzelmet, visszautasította a védettséget, és ahelyett, hogy nyugodtan nézte volna az erkélyről a többiek versengését, beszállt a második versenyfeladatba is. A szimpatikus és a konyhában is rutinosan mozgó Ágit hátráltatta, neki úgy kellett lemásolni a séf főztjét, hogy nem nézhette az elkészítést, és nem is kóstolhatta meg. A taktika jónak bizonyult, bár a szakácsnőt ezzel a húzással nem lehetett kiiktatni: a hátrányos kezdés ellenére az övé lett a legjobb fogás - jogosan tartanak tőle a többiek.
A forgatókönyv lényegében teljesen ugyanaz, mint eddig volt, nagy meglepetésekre nem igazán lehet számítani. A párbajon a buggyantott tojás készítésénél elbukott az egyik jelölt, a következő részben a helyére új versenyző érkezik A konyhafőnök konyhájába. A műsor legjobbja a tízmilliós fődíjon túl állást is kap, egy neves étterem séfjeként dolgozhat a jövőben- ez is újítás az előző évadhoz képest.