Rettegett filmbeli anyjától a Disney új sztárja

BOOBOO STEWART, DOVE CAMERON, SOFIA CARSON, CAMERON BOYCE Gallery
DESCENDANTS - Disney Channel's original movie "Descendants" stars Booboo Stewart as Jay, Dove Cameron as Mal, Sofia Carson as Evie and Cameron Boyce as Carlos. (Disney Channel/Eike Schroter)
Vágólapra másolva!
A Disney legújabb tévéfilmje, az Utódok a jól ismert mesehősök gyerekeit mutatja be, szeptember 19-én már a Disney Csatorna magyar adásán is látható lesz. Az itt felbukkanó szereplők közül a Gonosz Boszorka lányát alakító Sofia Carsonnal és a Jafar fiát játszó Booboo Stewarttal beszélgettünk, megtudtuk többek között, hogy gyerekkorukban miként viszonyultak az említett figurákhoz, illetve, hogy mi lenne az első kérdésük egy varázstükörhöz.
Vágólapra másolva!

A londoni Soho Hotel alagsorában, egy kis vetítőteremben tartják az Utódok első európai bemutatóját, a húsz–harminc újságíró mellett

benéz a film két szereplője, Sofia Carson és Booboo Stewart is.

Már az elején sietnek elmondani, hogy „csodálatos utazás” volt számukra a Disney-antihősök gyerekeinek megformálása, „egy álmuk vált valóra” azzal, hogy beválogatták őket a produkcióba – bizonyára nem véletlenül, elképzelhető, hogy a jövő tinisztárjaival van dolgunk.

A Disney gonosztevőinek gyerekei Forrás: Disney Channel

Az Utódok-ról ugyanis annyit muszáj előre tudni, hogy az Egyesült Államokban óriási sikert aratott, a tévépremierre 12,2 millióan voltak kíváncsiak, amivel

minden idők ötödik legnézettebb kábeles tévéfilmjévé vált.

A Disney így az első hét helyből már hatot birtokol ebben a kategóriában, egyedül a TNT-n látott Lángoló préri fért be a High School Musical 2, a Tengerparti Tini Mozi és társaik közé.

Zene, tánc most is van

A filmet egyébként a High School Musical-ért is felelős Kenny Ortega készítette, így nem meglepő, hogy van benne jó néhány zenei betét és ahhoz kapcsolódó táncos jelenet, bizonyára kikerül innen pár sláger is. A film rögtön egy ilyennel indít, bár

a megszokott Disney-dalokhoz képest kicsit keményebbre vették a figurát

– nem véletlenül, hiszen az Elveszettek Szigetén járunk, ezzel a számmal mutatkoznak be a gonoszok gyerekei, Demóna és a Gonosz Boszorka lányai, valamint Jafar és Szörnyella fiai.

A másik oldalon, Auradon királyságában békében élnek a jók, az új király, A szépség és a szörnyeteg párosának fia azonban elrendeli, hogy adjanak esélyt a fent említett gyerekeknek, hadd járjanak ők is abba az iskolába, ahol a Tündérkeresztanya is tanít.

A film fő kérdése az, hogy az utódok követik-e szüleik útját,

vagy inkább a szívükre hallgatnak, és a jó oldalra állnak.

Útmutatásra lelhetnek a kamaszok

Természetes, hogy

az összes bonyodalmat rá lehet húzni a hétköznapi kamaszok problémáira is,

hisz nem a legendás gonosztevők gyerekei az egyetlenek, akiknek meg kell küzdeniük a szüleik támasztotta elvárásokkal. Arról nem is beszélve, hogy megjelennek más, a tinédzsereket érintő kérdések is, például, hogy el tudják-e fogadni önmagukat és másokat, előtérbe tudják-e helyezni a belső értékeket a külsőségek ellenében.

Sofia Carson szerint fontos üzenet, hogy vállaljuk önmagunkat Forrás: Disney Channel

Ezzel küzd a Gonosz Boszorka lánya, Evie is, akinek rá kell jönnie, hogy nem minden a csinos arc, legyen szó akár a sajátjáról, akár a fiúéról, aki el tudja nyerni a szívét. Az őt alakító Sofia Carson szerint ez is a film legfontosabb üzenete:

merjünk önmagunk lenni,

minden körülmények között.

Lehet használni a népszerűséget

Pont amiatt nem bánja a népszerűséget sem, hogy követendő példáként egy megfelelő értékrendet adhat át az új generációknak. „Már egy éve megcsináltuk a filmet, de csak most nyáron jött ki, így a hozzá kapcsolódó termékek is.

kislánykorom óta erről álmodtam” – áradozott, ezzel is azt sugallva a gyerekeknek, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

Lesznek bőven táncos jelenetek is Forrás: Disney Channel

Gyerekként egyébként ő maga is imádta a klasszikus Disney-meséket és az ottani hercegnőket, a legközelebb Belle állt hozzá A szépség és a szörnyeteg-ből – filmbeli anyjától, a Gonosz Boszorkától viszont szabályosan rettegett. A Jafar fiát, Jayt játszó Booboo Stewart ugyanakkor

nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy valamilyen formában továbbviheti Jafar karakterét,

hiszen egy legendás figuráról van szó.

Nem nagyon kellett kaszkadőr

Stewartot egyébként az Alkonyat-sorozatban is láthattuk már Seth szerepében, beválogatták az X-Men: Az eljövendő múlt napjai-ba, és

olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Hawaii Five-0, a Grimm vagy a CSI: Cyber.

A legnagyobb élmény azonban eddig egy független film, a Hope Bridge volt a számára, ahol a karakterének apja öngyilkosságával kellett megküzdenie.

Booboo Stewart a harcművészetekben is jártas Forrás: Disney Channel

A színész a harcművészetekben is jártas, az Utódok-nál sem volt nagyon szüksége kaszkadőrre.

A kaszkadőröm, Alex Kyshkovych azonban máskor is mellettem volt, segített megoldani egy csomó helyzetet. Nagyon élveztem, és bárcsak eldicsekedhetnék azzal, hogy szereztem valami komolyabb sérülést, de csak az egyik lábujjkörmöm szakadt le” – mesélte.

Jöhetne már a folytatás

Mindketten türelmetlenül várják a folytatást, ami valószínűleg hamarosan érkezik is – nemcsak a film sikere feltételezi ezt, de a befejezés is, amit természetesen most nem lövünk le. Addig is

még szeptemberben érkezik a Descendants: Wicked World című rajzfilmsorozat,

amelyben a hangjukat kölcsönzik a szereplőknek, miközben Stewartot legközelebb a Pitching Tents című filmben, Carsont pedig az Egy bébiszitter kalandjai folytatásában, a Further Adventures in Babysitting-ben láthatjuk.

Végezetül megkérdeztük még Carsontól, hogy mit kérdezne elsőként a Hófehérké-ből ismert varázstükörtől, amit ő maga is sűrűn használ az Utódok-ban, többek között puskázásra. A színésznő természetesen a jövőjére kíváncsi, az előtte álló karrier mellett azt is szívesen tudná előre, hogy milyen férfi oldalán állapodik meg, ki lesz az, akivel majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről