Heti nyertesek: Sztárban sztár, X-Faktor, Barátok közt

Sztárban sztár, Majka
Vágólapra másolva!
A szombat estét az RTL Klub nyeri, a vasárnap a TV2-é. Közel 900 ezer embert érdekelt a Konyhafőnök, megérte visszahozni.
Vágólapra másolva!

A hét legnézettebb műsora újfent a Sztárban sztár lett, amióta elrajtolt az új évad, viszi az első helyet: most épp 1 millió 249 ezer nézővel. Szintén egymillió fölé került az idei X-Faktor második adása, a magyarok régi kedvence, a Barátok közt ezúttal harmadik lett teljes lakosságban. A vasárnap esti RTL Híradó lett a negyedik, utána meg A konyhafőnök jön, amelyet szépen adagol a csatorna, mert nem untak rá a nézők a formátumra. A Tények a hetedik, ezt a legnézettebb heti sorozat, a Szulejmán követi. A Star Academy szombaton kikap az RTL-től, másnap este a TV2 veri a Kicsi óriásokat. Az M1 választási hírműsora a 17. helyre ért be.

Forrás: Origo / Nielsen

A 18–49-es kereskedelmi célcsoportban is a Sztárban sztár vezeti a listát, 27,2%-os közönségarányt ért el vasárnap este. Nagyon erős az X-Faktor szombaton, az Éjjel-nappal Budapest pedig 3. ennél a korcsoportnál. A konyhafőnök, a Tények különkiadása, az RTL Híradó is ott van a top 10-ben a 18–49-es korcsoportnál. A fiatalabb nézőknél is a Szulejmán a legnézettebb heti sorozat, utána a Castle és a Dr. Csont következik.

Heti közönségarány

Az RTL Klub 2,4 százalékponttal múlta felül a TV2-t a teljes lakosságnál, a Duna TV 5 százalék fölött található, a robbantási ügy, a kampány és a kvótanépszavazás miatt az M1 feljött a negyedik helyre. A Film+ és a Cool közé beékelődött az ATV, befért még a top 10-be az RTL II, amit a Való Világ húz fel, a SuperTv2, amit a Jóban Rosszban és az Édes élet tart fenn, továbbá a Mozi+, amely viszonylag új csatorna, pár hete indult.

Forrás: Origo / Nielsen

18–49-ben 5,4 százalékponttal vezet a TV2 előtt az RTL Klub, itt a Cool, az RTL II és a Mozi+ jönnek a sorban. 18–59-ben is az RTL Klub vezet, a TV2, a Cool, a Film+ és a Mozi+ előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről