Az elődöntő második hetéből is három versenyző mehetett tovább, két körben mérkőztek meg egymással a pultok mögött. Az első feladatban csontos karajból kellett főételt készíteni, a második feladatban vendégséf érkezett, Wolf András, a Salon Étterem séfje, aki egy fine dining ételt készített különlegesen tálalva: marinált pisztrángot sült hajdinával, tökmagropogóssal és hollandi mártással.
A legkevésbé Dórának sikerült a főzés, akit Kriszti hátráltatott, elsőként őt küldte haza a zsűri. "Nem vagyok szomorú, boldog vagyok, hogy ideáig eljutottam és négy napon keresztül megálltam a helyem. Örülök, hogy itt voltam" - mondta búcsúzóul.
Az utolsó helyeken állt még János és Dávid, köztük egy párbaj során dőlt el, hogy ki mehet tovább: tojáskrémet kellett készíteniük. Végül Dávid ételét választott a zsűri, így ő mehetett fel Kriszti és Ákos mellé a galériára. Az első héten Ottilia, Gábor és Márk jutott tovább, összesen tizenketten főznek majd a középdöntőben.