A versenyzőknek ismét két feladatot kellett teljesíteni, az első körben a séffel együtt főztek, követték az instrukciókat, és a munka közben nézték, hogy hogyan készül az étel. Sárközi Ákos bárányt sütött zöldséges mártással, pisztácia ropogóssal és sáfrányos karalábé gömbökkel. Kovács Katit és Nagy Ervint dicsérte a zsűri, hibátlanul másoltak, velük ellentétben Gáspár Bea olykor lemaradt, nehezen tarotta a feszes tempót, de végül ő is szépen teljesítette a feladatot, apró hibával vitte ki a tányért - egy elem maradt le a nagy kapkodásban.
A szimultán főzésben Kovács Kati lett a legjobb,
nagy hajrával tett mindent a helyére az utolsó pillanatokban.
A második feladatban bárány, borjú, nyúl és vaddisznó mája lapult a búrák alatt, Kovács Kati előnyből indult, így ő oszthatta el, hogy ki mivel dolgozzon. A májat nehéz túlsütni, ezáltal gumissá válik, így alapból nem volt könnyű a feladat, Sárközi pedig elmondta, hogy a borjúval lesz a legnehezebb dolgozni: ezt Gáspár Beának adta.
Végül az egésznapos teljesítmény alapján Sváby Andrásnak kellett távoznia,
hiába rukkolt elő nagyon vagány megoldással, füstölte a kapott májat.
A harmadik versenynapon Kovács Kati lett a legjobb, ő mehetett fel először a galériára, második helyen Gáspár Bea végzett, a harmadik pedig Nagy Ervin lett a zsűri értékelése alapján.
"András, neked ez a konyha igazi játszótér volt, csodálatosan játszottál a színekkel, formákkal, állagokkal, és mindig valamilyen kreatív megoldáson gondolkodtál a főzés során. Azt gondolom, hogy sokszor túlvállaltad magad, mert nem volt meg a kellő technikai tudásod, hogy ezt meg is tudd mutatni a tányéron" - búcsúzott a séf.
Pénteken eldől, hogy ki A konyhafőnök VIP legjobbja, a győztes tízmillió forintot visz majd haza.