A döntő első versenynapján hatan álltak be a pultok mögé, az első körben egy nagy harcsával kellett megbirkózni a versenyzőknek. A konyhafőnök VIP-ben a legjobbak küzdenek meg az utolsó héten, beállhatott főzni, és séfkabátot kapott Kovács Kati, Peller Anna, Gáspár Bea, Nagy Ervin, Sváby András és Szabó Győző. Az első feladatban mindenki kitett magárt, a harcsa mellé brokkoliból kellett köretet készíteniük.
A legügyesebbnek Gáspár Bea bizonyult a halas étellel, így előnyt kapott: a második feladatban öt percre igénybe vehette Sárközi Ákos séf segítségét - rá bízta az alma és a sárgarépa szeletelését. Emellett hátráltathatta egyik versenytársát, választottja nem mehetett le a piactérre, a többiek szedtek össze neki alapanyagokat a kapott beregi csirke mellé. Kovács Katit választotta, mint mondta, a kajakost nagy vetélytársank tartja, mert mindig dicséretet kap a zsűritől és nagyon szépen tálal.
A versenyzők hatvan percet kaptak az étel elkészítésére, és feltűnően sokat fejlődtek az elmúlt hetekben: egyre szebb tányérok és egyre érdekesebb megoldások kerülnek a zsűri elé. Szabó Győző rántott csirkelábbal próbálkozott, a kísérlet viszont nem jött be: végül közte és Sváby András közt kellett dönteni a zsűrinek, és a színészt küldték haza.
A nap legjobbja Gáspár Bea lett, ő mehetett fel elsőként a galériára, őt követte Kovács Kati, aztán Nagy Ervin és Peller Anna. Öten maradtak versenyben, pénteken eldől, hogy ki viszi haza A konyafőnök VIP fődíját, a tízmillió forintot.