A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Részletek derültek ki Gesztesi Károly százmilliós hagyatékáról

Gesztesi Károly
Budapest, 2016. március 9. Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Türelmesen várnak az örökösök, de addig is árulják a házat, ami 200 milliót ér.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Gesztesi Károly egykori ügyvédje, dr. Borbély Zoltán a Borsnak elmondta, hogy a család türelmes és összetartó. "Mindig is az volt Gesztesi Károly célja, hogy biztonságban tudja a gyermekeit. (...) Tudtommal hivatalosan nem végrendelkezett.

hisz a világjárvány annak megtárgyalását is érintette. A veszélyhelyzet alatt ugyanis nemhogy megtartani, hanem még kitűzni sem lehetett a tárgyalás időpontját, ami azt jelenti, hogy az örökösök még legalább egy évig nem férhetnek hozzá az apjuk hagyatékához" – mondta a lapnak a jogi képviselő, aki azonban úgy tudja, hogy Gesztesi gyermekei ennek ellenére is árulják a néhai színművész több száz négyzetméteres otthonát.

Frissítés: A Magyar Országos Közjegyzői Kamara Origóhoz eljuttatott közleménye szerint a cikkben szereplő ügyben elkészült a hagyatékátadó végzés, az eljáró közjegyző már szeptemberben átadta a hagyatékot. Emellett kommentálták a hagyatéki eljárással kapcsolatos idézett állításokat is, azt írták, a koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli jogszabályok bizonyos esetekben - és ideiglenesen - valóban nehezítették hagyatéki tárgyalások megtartását, azonban az eljárások jelentős részét – a speciális jogszabályok miatt - a veszélyhelyzet időszaka alatt az örökösök aktív közreműködésével tárgyalás tartása nélkül is le lehetett folytatni. Azoknak a hagyatéki ügyeknek a többsége pedig, amelyeknél veszélyhelyzet időszakában erre nem volt lehetőség, azóta már lezárult. Nincsen fennakadás a hagyatéki eljárások lefolytatásában - írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!