Így élnek a Vészhelyzet szereplői a sorozat vége óta

ER 1990s 1994-1995 Color Drama Gallery Indoor Medical NBCU P topics topix bestof toppics toppix. Vészhelyzet
ER -- SEASON 1 -- Pictured: (l-r) Noah Wyle as Doctor John Carter; George Clooney as Doctor Doug Ross; Julianna Margulies as Nurse Carol Hathaway; Eriq La Salle as Doctor Peter Benton; Anthony Edwards as Doctor Mark Greene; Sherry Stringfield as Doctor Susan Lewis -- Photo by: NBCU Photo Bank
Vágólapra másolva!
A Vészhelyzet már több mint tíz éve véget ért, de a kórházas sorozatokra kifejtett hatása a mai napig vitathatatlan, hisz gyakorlatilag az egész műfajt megújította, amellett, hogy világszerte népszerűvé vált. A régi szereplők közül George Clooney karrierjét aligha kell bemutatni bárkinek, Julianna Marguliest is sokan láthatták A férjem védelmében főszerepében, Noah Wyle-ra pedig A titkok könyvtára-filmek után az azonos című sorozatból is emlékezhetnek a nézők – de mi lett a többiekkel? A Vészhelyzet-ben tizenöt évad alatt rengetegen megfordultak, így mindenkinek természetesen nem jártunk utána, csak pár emlékezetes színésznek.
Vágólapra másolva!

Anthony Edwards (Mark Greene)

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A mai napig aktív, de nem játszik túl sokat: a Vészhelyzet-ben például 2002-ig láthattuk, de tévés munkát utána csak 2013-ban vállalt a Zero Hour-rel. Azóta az Esküdt ellenségek egyik spin-offjában, a Law & Order True Crime-ban, illetve A kijelölt túlélő-ben láthattuk hosszabban, miközben például a Csajok-ban és a Zsaruvér-ben vendégszerepelt. Négy gyereke van, de a feleségével 2015-ben elváltak – két évvel később pedig arról vallott, hogy szexuálisan zaklatták még gyerekként.

Sherry Stringfield (Susan Lewis)

Forrás: AFP/2011 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Már 1996-ban otthagyta a Vészhelyzet-et, de 2001-ben visszatért a sorozatba – közben pedig forgatókönyv-elemzést is tanított, színdarabokat is rendezett. Ő sem a legtöbbet foglalkoztatott színésznő, legutóbb három éve láthattuk a Gyilkos elmék: Túl minden határon című sorozatban, előtte A búra alatt-ban szerepelt kilenc epizódban. Egy lánya és egy fia van, újságíró férjével 2006-ban váltak el.

Eriq La Salle (Peter Benton)

Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A búra alatt-ban ő is feltűnt, és az ő legutóbbi színészi munkája óta is három év telt el: 2017-ben a Logan – Farkas-ban kapta eddigi utolsó szerepét, előtte a 24-ben és a Szellemdoktor-ban is megjelent. Ma már rendezőként aktívabb, a Bűnös Chicagó-hoz például 18 epizódot készített, de például a Rosewood-ba, a CSI: Cyber-be, az Egyszer volt, hol nem volt-ba is besegített.

Goran Višnjić (Luka Kovač)

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller

A legismertebb horvát színész Hollywoodban, legutóbb Drakula szerepét bízták rá a legendás vámpír történetének legújabb feldolgozásában, a The Brides-ban – abból azonban, úgy néz ki, nem lesz semmi a világjárvány miatt. Korábban emlékezetes volt Garcia Flynn szerepében az Időutazók-ban, mellette például A létezés határá-ban és a Crossing Lines – Határtalanul-ban játszott hosszabban. Felesége szobrász, egy saját gyerekük mellé örökbe is fogadtak kettőt.

Maura Tierney (Abby Lockheart)

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Paul Morigi

Már a Vészhelyzet-ben nyújtott alakításáért jelölték Emmy-díjra, 2014 és 2019 között pedig A viszony-ban játszott, amiért szintén nevezték Emmyre, a Golden Globe-ot pedig meg is kapta. Közvetlenül a Vészhelyzet után a Ments meg!-ben kapott munkát, majd Julianna Margulies említett sorozatában (A férjem védelmében) is benne volt. Ő kapta volna a Vásott kölykök női főszerepét is, de 2009-ben mellrákot diagnosztizáltak nála – a következő évben azonban már visszatérhetett a munkához, meggyógyult.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon további öt színészről olvashat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről