Anger Zsolttal, Széll Tamással indul december 26-án az új főzőműsor, online sajtótájékoztatón mutatta be a közmédia. Széll Tamás – aki 2016-ban megnyerte Bocuse d'Or európai döntőjét, 2017-ben pedig a Bocuse d'Or lyoni döntőjében a 4. lett és különdíjat is kapott – elmondta, hogy egyszerű étel is lehet kiváló, a jó alapanyag a lényeg. A műsorban szerinte kettejük személyisége lesz a fűszer.
„Jó pár éve kezdődött a kapcsolatunk egy főzős projektben, nagyon megkedveltem, működött a kémia. Elhatároztuk, hogy valamit csinálunk kell együtt, és ez most összejött. A mi feladatunk, hogy inspirációt nyújtsunk a nézőnek. Én az iránymutatásban hiszek, de persze van pontos receptúra mindenre. A célunk edukálni és szórakoztatni" – summázta a séf.
Anger két-három éve folyamatosan bombázza a Messengeren azzal, mit főz otthon, árulta el Széll. „Ez amúgy a műsor lényege, hogy otthoni konyhában főzünk otthoni ételeket. Zsoltnak széles a technológiai ismerete van a konyhában, és ember nem figyel a konyhában úgy, mint ő" – vélekedett.
Mint mesélte Széll, minden, ami cukrászat, távolabb áll tőle. Élete legfinomabb Rigó Jancsi tortáját viszont épp egy adás felvételén rakta össze Anger, akkor kis szakmai féltékenységet érzett. „Ő lelkes amatőr a konyhában, én meg ebből élek. Hibázunk mi is, de arra törekszünk, a vendég ne vegye észre" – árulta el. 26 rész lesz, 26 vendéggel, mindig olyanok jönnek, akik a témához értenek.
Anger Zsolt elmesélte, hogy kis lakásban nőtt fel, a konyha volt a játszótere. „5-6 évesen alulról néztem, mi történik fenn, majd jönnek finom illatok, utána lesz ebből finom kaja... Olyan volt, mint Rodolfót nézni, mindig nagyon érdekelt" – emlékezett.
Piskótát, húst, szinte bármit ötvenféleképpen lehet elkészíteni, de a főzés alapjait szerinte érdemes tudni, így nem mindegy, mit milyen hőmérsékleten sütünk. „Az alapok után a sütés-főzés olyan, mint a zeneszerzés. Vannak vendéglátós szintizők és Paganinik. Én a kettő közé lőném be magam: én hibázhatok, de egy menő séf, akinek két étterme van, az kevesebbet ronthat."
Mint mesélte, ott volt a Bocuse d'Or budapesti döntőjén, ő fotózott akkor, amikor Széll Tamás nyert. Tátott szájjal nézte, mi történik a versenyen, és narrált is egy sorozatot, ami erről szólt. „Az én szerepem összekötni a magas szintű tudást a nézők kíváncsiságával. Ha az ember elszánt és figyel, akkor csak egy kis bátorság kell. Sokan félnek a kudarctól, de kevesebb bátorság kell a főzéshez, mint egy pilóta- vagy motorvizsgához. Ez egy szórakozató műsor lesz, a nézők látnak majd egy kelekótyát egy nagymenő mellett" – vélekedett. Ő mindenesetre sokat tanult, a 22 napos, folyamatos, reggeltől estig tartó forgatás után úgy érezte, mintha a „legmenőbb párizsi séf-egyetemet" végezte volna el.
Start tehát december 26-án a Duna TV-n. Receptekért és további érdekességekért érdemes felkeresni a Mediaklikk/Főmenü oldalt, illetve a műsor Facebook-oldalát.