A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt a négyszeres Emmy-díjas Hal Holbrook

Horizontal
(FILES) In this file photo actor Hal Holbrook arrives for the closing night Gala Screening of "Lincoln" at the AFI Fest in Hollywood, California November 8, 2012. - Best Supporting Actor nominee for an Oscar, Emmy and Tony winner actor Hal Holbrook, has died. He was 95. (Photo by Robyn BECK / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Hal Holbrook amerikai színész, aki közel 140 filmben és sorozatban szerepelt a pályája során, négy Emmy-díja mellett Oscarra is jelölték.
Vágólapra másolva!

95 évesen meghalt a 136 filmben és sorozatban látott Hal Holbrook – tudatta az asszisztense a New York Timesszal.

A színészt az Út a vadonba című filmért Oscar-díjra jelölték 2008-ban, az Emmyt pedig – több nevezés mellett – el is nyerte négy alkalommal, olyan produkciókért, mint a The Bold Ones: The Senator (1971), a Pueblo (1974), a Lincoln (1976) és a Portrait of America (1989).

Hal Holbrook mint Malone atya John Carpenter 1980-as filmjében, A ködben Forrás: Collection Christophel via AFP/© MGM/Mgm

A Lincoln című minisorozatban a címszerepet, vagyis Abraham Lincolnt alakította, ahogyan később az Észak és Dél-ben is, miközben a George Washington című szériában egy másik amerikai elnök, John Adams szerepét bízták rá. Feltűnt a 2012-es, Steven Spielberg-féle Lincoln-ban is, de ott már Preston Blairt, a kor befolyásos újságíróját játszotta.

Hal Holbrook 2012-ben Forrás: AFP/Robyn Beck

Újabban olyan sorozatokban láthattuk hosszabban, mint Az esemény vagy a Kemény motorosok, de közben a Broadwayn is aktív volt: a maga rendezte Mark Twain Tonight!-ban évtizedekig játszotta a híres írót, amiért a Tony-díjat is elnyerte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!