Meg fogok őrülni, ha nem állhatok közönség elé

Doktor Balaton TV2
Vágólapra másolva!
Tenki Dalmát a Doktor Balaton Krisztájaként láthatják mostanság a TV2 nézői – a színésznőnek ez az első komolyabb sorozatszerepe. Az édesanyját alakító Fésűs Nellyvel már az első forgatási napon nagyon jó lett a viszonyuk, de úgy érzi, kivételesen jó társaság gyűlt össze, öröm volt a közös munka. Minden este igyekszik visszanézni magát, és tanulni az esetleges hibáiból, de összességében elégedett magával – a többi közt ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Hetek óta képernyőn van már a TV2 legújabb sorozata, a Doktor Balaton. Milyen visszajelzéseket kapott a nézőktől az elmúlt időszakban?

Az a meglátásom, hogy teljesen pozitívak a visszajelzések, és megmondom őszintén, ez még számomra is meglepő. Mivel sokszor megosztó szokott lenni a napi sorozatok fogadtatása, számítottam a negatív kritikákra és hozzászólásokra is, de ilyennel nem sűrűn találkoztam. Minden ismerősöm, és hozzáteszem, a nagy részük komoly kritikai készségekkel rendelkezik, nagyon pozitívan áll ehhez a sorozathoz, és nem azért, mert én benne vagyok, és elfogultak, hanem mert izgalmas, tehetséges és igényes munkának látják.

Forrás: TV2

Mennyire követi a sorozatot a tévében, vissza szokta nézni az epizódokat?

Igen! Mivel nekem ez az első nagy szerepem sorozatban, úgy döntöttem, hogy sokszor bármennyire is zavarba ejtő látni magam a képernyőn, megnézem az összes részt. Ha nem tudok a tévé előtt ülni este, akkor visszanézem online, mert sokat tanulok belőle. Kívülről látom azokat a dolgokat, ami a kamerán jól áll vagy nem áll jól, mi sok vagy mi kevés. De nagyon boldog vagyok, hogy azt mondhatom, nagyságrendileg meg vagyok elégedve magammal.

Fésűs Nellyvel van nagyon sok közös jelenete, hiszen egy anya-lánya párost alakítanak. Rögtön megvolt az összhang?

Az első pillanattól kezdve baráti viszony alakult ki köztünk. Az első napon már együtt forgattunk, majd elkezdtünk mindenféléről beszélgetni, komolyabb témákról is. Nagyon jó a humora, amit én nagyon szeretek, ebben is gyorsan egymásra találtunk.

Ösztönös, érzékeny és figyelmes partner és azt látom, a kettőnk közötti összhang a tévé képernyőjén is átjön. Az első pillanattól gördülékenyen alakult a kapcsolat, de hozzáteszem, hogy nagyon jó csapat gyűlt össze, mindenki nyitottan állt a másikhoz.

Forrás: TV2

Mészáros Andrással is sok a közös jelenet, hiszen a barátnőjét alakítja, egy nem túl könnyű élethelyzetben.

Igen, vele is nagyon sokat dolgoztunk, illetve Edvi Henivel, aki a barátnőmet játssza, Nikit. Andrissal is az első pillanatban jóban lettünk. Szerencsére a humor neki is nagyon fontos, aminek nagyon örültem, mert komoly jelentekről van szó, és jó a szünetekben együtt nevetni.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel játszhattam el ezeket a szituációkat, akik hasonlóan olyan érzékenyek és nyitottak egymásra, mint én.

Forrás: TV2

Mennyire jellemző, hogy tanácsot adnak vagy tanácsot kérnek egymástól a színészek a forgatáson?

Ez nagyon személyiségfüggő. Van olyan helyzet, hogy megtörténik, a kérdés csak az, hogy ki az a személy aki adja a tanácsot, és hogy azzal, akinek adja milyen a viszonya. Nagyon sok összetevőből áll. Én nagyon szeretem, ha kapok visszajelzést, mert attól fejlődök. Nagyon nyitott embernek tartom magam, ezáltal a munka alatt is örömmel fogadtam, ha bárki visszajelzést adott, vagy véleményt mondott. Azt gondolom, ha van olyan viszony, mint nekem Nellyvel vagy Andrissal, akkor nem jön zavarba az ember attól, hogy valaki a másiknak segíteni próbál. A titka, hogy jól kell csinálni, figyelve arra, hogy ne bántsuk meg vele a másikat. Az én technikám, hogy először érdemes a pozitív dolgokkal kezdeni, és aztán a "de" szócska után megfogalmazni - nem sértve a másikat - a negatív kritikát.

Az Instagramon egyre aktívabban posztol. Köze van ennek a sorozathoz?

Megmondom őszintén, régóta megvan az oldalam, de nagyon sokáig nem osztottam meg semmit. Nem is tudtam pontosan, hogy mire használjam. Most nyilvános lett a profilom, mert a sorozat miatt sokan kíváncsiak rám, egyre többen keresnek a közösségi oldalakon. Azt gondoltam, hogy olyan dolgokat teszek itt közzé, amit szívesen megmutatok másoknak a munkámból és az életemből. Hozzáteszem, nagyon sok vicces tartalmat gyártok.

Forrás: TV2

A magánéletéből is látni néhány képet, pedig kifejezetten keveset tudni arról, hogyan él. Mennyire próbálja kizárni a közönséget a magánszférából?

Csak olyan dolgokat osztok meg, amiket amúgy is látnak, ha mondjuk találkozunk az utcán. Belsőséges információkat megtartunk magunknak, de tényleg elég sok fotó van fent a férjemmel, mert büszke vagyok rá és nagyon szeretem. Emellett a színházi és egyéb munkáimmal kapcsolatos információk átadására használom.

Vágyik még hasonló sorozatszerepre?

Bízom benne, hogy ezzel elindult valami. Nagyon élveztem ezt a pörgős, egymásra és magamra koncentrálós munkát. Bár sokat dolgoztunk, hiszen napi sorozatról van szó, a hangsúly a minőségen volt, és ez úgy gondolom látszik is. Amit szerettem benne, és ami nekem a színházi munkám során is nagyon fontos, az az alázat.

Egy ilyen típusú munkában figyelmesnek kell lenni, koncentrálni kell, és elengedhetetlen a stábbal való kommunikáció. Nem csak a színészek közt, hanem a stábtagokkal is, hiszen világosítok, kellékesek, hangtechnikusok, több százan dolgoznak egy ilyen produkción. Apukám és a nagybátyám is a háttérben dolgozott, úgyhogy én a háttérmunkásokra is ösztönösen odafigyelek.

Forrás: TV2

Mennyire nehezítette meg a forgatást a járványhelyzet?

Rendszeresen végeztek rajtunk koronavírus-teszteket, volt egy külön pihenő, amiben csak mi voltunk. Minden szobában volt kihelyezve kézfertőtlenítő, a maszkot csak a jelenetek forgatása alatt vettük le. Biztonságban éreztünk magunkat, és a munkánkra így nem hatott ki ez a helyzet.

A magánéletére és az egyéb munkákra, hogy hatott a járvány?

Rettentően hiányzik a színház. Az, hogy nem játszhatok, az most pár hete kezdett nagyon lesújtani.

Mindenki végtelen kiszolgáltatott helyzetbe került, többen elvesztették a munkájukat. Én a közvetlen környezetemben a színész kollegákon és magamon is azt tapasztalom, hogy a művész embereknek ez a helyzet a lehető legnagyobb csapás, hiszen nem játszhatunk, pedig ez az, ami éltet bennünket. Nagyon várom, hogy újra elinduljunk, és a nézők előtt is bemutathassuk a most készülő darabokat. A szabadidőm nagy részét tanulásra fordítottam, de a másik részem forrong, hogy újra színpadon állhassak. Úgy gondolom, a türelem most a legfontosabb, és meg kell tanulnunk lefoglalni magunkat és nem azon szomorkodni, ami van, hanem türelemmel kivárni azt, ami lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről