Rettentően aggódik Megyeri Csilla

Megyeri Csilla
Vágólapra másolva!
Megyeri Csilla nagyon aggódik a kiskutyájáért.
Vágólapra másolva!

"Kedvenceiteket imádó gazdik! Szeretném, ha végig olvasnátok a posztomat. Az elmúlt napokban rég aggodalmaskodtam/tunk ennyit.

Aki nem hallott volna még a kutyamaláriának is nevezett betegségről: néhány nap leforgása alatt az fertőzött kullancs csípése után az egysejtű parazita a vörösvérsejteket támadja meg a gazdatestben, ezzel a belső szerveket roncsolja szét (máj, vese, lép). Ha a következő tüneteket észlelitek, azonnal vigyétek állatorvoshoz a kutyusotokat, ugyanis a parazita mellett az idő a másik legnagyobb ellenség ilyenkor" - írta, és oldalán felsorolta a tüneteket.

"Azok a kutyusok, akik nincsenek kezelve a fertőzött kullancs csípése után (elég rövid időn belül!), sajnos elpusztulnak. Tényleg nem játék! A nem túl olcsó kezelés (többszöri infúzió, injekciók) sem garancia arra, hogy megmarad a kutyus. Ha erős a kutyus immunrendszere, és időben kezelik, akkor hálát adhatunk" - áll a bejegyzésben. Elárulta, hogy a kiskutya három nap után újra eszik, iszik, de nagyon aggódnak az esetleges szövődmények miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!